Cum a murit Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries. Raportul medicilor legişti a fost făcut public

Cântăreaţa Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, a murit înecată în cadă, intoxicată cu alcool, potrivit raportului medicilor legişti britanici făcut public joi, care au stabilit că a fost vorba de "un tragic accident", informează The Guardian.

10904 afișări
Imaginea articolului Cum a murit Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries. Raportul medicilor legişti a fost făcut public

Cum a murit Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries

Raportul a fost făcut public în ziua în care O'Riordan ar fi împlinit 47 de ani.

Medicul legist, Shirley Radcliffe, a declarat la audierea de joi, de la o instanţă din Londra, unde a fost prezentat raportul: "Nu există dovezi că a fost altceva decât un accident. Nu a existat o intenţie, pare a fi doar un tragic accident".

Potrivit acestui raport, cântăreaţa a consumat o cantitate mare de alcool înainte de a muri. Nivelul de alcool din sânge era de patru ori peste limita maximă admisă în cazul unui şofer.

Pe 15 ianuarie, Dolores O'Rior­dan a fost găsită decedată în camera unui hotel din Londra, oraş în care se afla pentru o sesiune de înregistrări.

Cântăreaţa a fost descoperită de o menajeră a hotelului, în cada plină cu apă, cu faţa în sus.

Pe lângă alcool, cântăreaţa consumase şi medicamente eliberabile doar pe bază de reţetă, inclusiv anxioliticul lorazepam, potrivit raportului făcut public joi.

Poliţia britanică a anunţat, în ziua următoare descoperirii, că decesul cântăreţei Dolores O'Riordan nu este considerat suspect şi că medicii legişti urmează să afle care au fost cauzele morţii.

Poliţia a suspectat o sinucidere, dar a anunţat că aşteaptă rezultatele testelor toxicologice. Ipoteza sinuciderii nu era improbabilă, pentru că, în 2013, Dolores O'Riordan a încercat să se sinucidă prin supradoză de droguri, spunând ulterior că suferea de depresie şi că a avut o cădere psihică.

O'Riordan a fost diagnosticată cu tulburare bipolară în mai 2017.

Dolores era de părere că problemele sale emoţionale au drept cauză faptul că a fost abuzată când era copil.

Dolores Mary Eileen O'Riordan, născută pe 6 septembrie 1971, în Irlanda, era cântăreaţă şi compozitoare. A fost solista trupei rock The Cranberries timp de 13 ani, înainte ca aceasta să ia o pauză, în 2003, până în 2009, când membrii formaţiei s-au reunit.

Primul său album solo, "Are You Listening?", a fost lansat în mai 2007 şi a fost urmat de "No Baggage", în 2009.

De asemenea, O'Riordan a făcut parte din juriul emisiunii difuzate pe postul RTÉ "The Voice of Ireland", în sezonul 2013/14.

Dolores O'Riordan a fost căsătorită cu tour managerul trupei The Cranberries, Don Burton, timp de 20 de ani, în perioada 1994 - 2014. Cuplul a avut trei copii, Taylor Baxter, născut în 1997, Molly Leigh, născută în 2001, şi Dakota Rain, născută în 2005.

Trupa irlandeză The Cranberries a dominat anii 1990, alături de legende ca Pearl Jam, Smashing Pumpkins şi Nirvana.

Trupa The Cranberries are în palmares peste 40 de milioane de discuri vândute la nivel mondial, 4 albume în Billboard 200 ("Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", "No Need To Argue", "To the Faithful Departed and Bury the Hatchet") şi opt single-uri în topul Modern Rock Tracks chart din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici