VIDEO  Cum arată reintrarea în atmosfera Pământului. „Unii astronauţi o compară cu o serie de accidente de maşină”

  • Astronautul Jack Fischer a distribuit pe Twitter înregistrări care arată ce se întâmplă când reintri în atmosfera Pământului.
  • Fischer spune că reintrarea în atmosfera Pământului este comparată de unii astronauţi „cu o serie de accidente de maşină”.
2842 afișări
Imaginea articolului Cum arată reintrarea în atmosfera Pământului. „Unii astronauţi o compară cu o serie de accidente de maşină”

Captură video

Mulţi oameni îşi imaginează că atunci când eşti în spaţiu te afli într-un loc liniştit şi paşnic, privind contemplativ spre Pământ. Totuşi, nu trebuie scăpat din vedere că pentru a ajunge acolo şi înapoi trebuie să treci prin foc, scrie IFL Science.

Astronautul Jack Fischer, ieşit la pensie, a distribuit pe Twitter imagini care arată ce se întâmplă când treci prin atmosfera Pământului.

„Am prins o cursă înapoi spre Pământ, mulţumită Soyuz, cu exact 4 ani în urmă. Unii astronauţi o compară cu o serie de accidente de maşină... şi eu nu i-aş contrazice.”, a scris Fischer pe Twitter, distribuind şi o înregistrare cu el, astronautul Peggy Whitson şi cosmonautul Fiodor Yurchikin înghesuiţi în aeronavă.

Într-o altă postare, Fischer prezintă imagini filmate prin hubloul aeronavei, la momentul intrării în atmosfera Pământului.

„M-am întors acasă în urmă cu 4 ani şi dacă v-aţi întrebat vreodată cum arată când călătoreşti prin atmosferă – priviţi.”.

Din punct de vedere tehnic, capsula în care se află astronauţii cade ca o piatră, mai degrabă decât să accelereze cu o intenţie graţioasă ca un avion. Scânteile pe care le vedem sunt părţi ale scutului termic ablativ – conceput pentru a absorbi şi devia căldura intensă a reintrării în atmosferă.  

Fricţiunea aerului creează o bulă de plasmă în jurul navei, întrerupând comunicaţiile cu staţiile de control la sol pentru câteva minute. La ieşirea din atmosferă, paraşuta se deschide pentru ultima etapă a călătoriei spre Pământ.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici