Cum arată soţia lui Mircea Cărtărescu şi care este povestea lor de iubire. „E o minune, pentru mine, că am alături o femeie ca Ioana”

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi, prozatori, critici literari şi publicişti români ai noului val. Soţia lui este Ioana Nicolaie, născută la Sângiorz-Băi, pe 1 iunie 1974. După absolvirea liceului "George Coşbuc" din Năsăud a devenit studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1997. Pe Mircea Cărtărescu l-a cunoscut în anii ’90, când amândoi aveau alt partener de viaţă.

3300 afișări
Imaginea articolului Cum arată soţia lui Mircea Cărtărescu şi care este povestea lor de iubire. „E o minune, pentru mine, că am alături o femeie ca Ioana”

Cum arată soţia lui Mircea Cărtărescu şi care este povestea lor de iubire. „E o minune, pentru mine, că am alături o femeie ca Ioana”

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi, prozatori, critici literari şi publicişti români ai noului val. Dar cine este soţia lui?

Ioana Nicolaie s-a născut la Sângiorz-Băi, pe 1 iunie 1974. După absolvirea liceului "George Coşbuc" din Năsăud a devenit studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1997. Pe Mircea Cărtărescu l-a cunoscut în anii ’90, când amândoi aveau alt partener de viaţă.

„Mircea n-a fost niciodată profesorul meu, dar ne cunoşteam, fireşte, foarte bine, fiindcă mergeam la acelaşi cenaclu. Uneori, după cenaclu, mergeam spre casă împreună, cu troleibuzul, fiindcă el stătea în Colentina, iar eu în Fundeni. Şi eu, şi colegii mei, îi citiserăm cărţile, îl admiram enorm şi îl consideram un model. Dar nu eram în niciun caz îndrăgostită de el. Asta s-a întâmplat brusc, la sfârşitul facultăţii. Era căsătorit, încă, şi eu eram într-o altă relaţie, când s-au creat, pur şi simplu, nişte breşe în vieţile noastre”, a rememorat Ioana începuturile relaţiei cu Cărtărescu, într-un interviu din „Formula AS“.

La rândul său, autorul celebrelor cărti „Levantul“, „De ce iubim femeile“ şi „Orbitor“ s-a declarat norocos că a întâlnit-o pe Ioana: „E o minune, pentru mine, că am alături o femeie ca Ioana. Când venea la cenaclul pe care-l conduceam îmi spuneam mereu în sine, oftând: «Nu e de nasul meu» şi o evitam cât puteam, ca să nu mai simt inutila strângere de inimă de câte ori o vedeam. Acum suntem împreună de ani de zile, avem şi un copil bun şi iubitor…”.

 

GALERIA FOTO poate fi vizionată AICI

Recent,  Mircea Cărtărescu a declarat că, în România, foarte puţini sunt cei care reuşesc să trăiască din scris:

”Sincer vă spun, eu nici nu ştiu din ce trăiesc. Soţia mea se ocupă de asta. Eu trăiesc pur şi simplu. Faptul că munca unui scriitor este plătită cam cel mai prost dintre toate celelalte profesii ale oamenilor, spune ceva despre lumea în care trăim. În condiţiile în care, să spunem, un roman se scrie în doi ani şi după publicare este vândut în peste 1.000 de exemplare, deja este considerat bestseller. Dacă pentru acel roman, ca scriitor, câştigi 6.000 de lei, împărţiţi la doi ani şi vedeţi cât câştigă un scriitor din munca lui. Este o problemă teribilă pe care noi nu ştim încă să o rezolvăm", a spus Mircea Cărtărescu într-un interviu pentru transilvaniareporter.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici