Cum foloseşte Bjork inteligenţa artificială, pentru a reflecta în muzică starea vremii

Cântăreaţa islandeză Bjork foloseşte inteligenţa artificială pentru a crea o muzică ale cărei sonorităţi se modifică în funcţie de starea vremii, arată Smart The Fusion, păstrând un loc special pentru piesele interpretei în playlist.

274 afișări
Imaginea articolului Cum foloseşte Bjork inteligenţa artificială, pentru a reflecta în muzică starea vremii

Sursa: Instagram

Bjork a colaborat cu compania microsoft pentru muzica pe care o inteligenţă artificială o schimbă în funcţie de transformările meteorologice şi de poziţia soarelui. Proiectul se numeşte ”kórsafn”, ceea ce înseamnă în limba natală a cântăreţei ”arhivă corală”. Compoziţiile vor fi rulate în buclă în holul hotelului ”Sister City”, din New York, notează platforma Designboom.

Kórsafn foloseşte înregistrări din arhiva muzicală a cântăreţei. Compoziţiile au fost strânse de Bjork în ultimii 17 ani şi au fost prelucrate cu noi aranjamente. În proiect a fost implicat şi corul Hamrahlid, din Islanda, din care la un moment dat a făcut parte şi Bjork.

”Un stabiliment din Manhattan mi-a oferit ocazia de a lucra cu inteligenţa artificială şi am acceptat. M-am entuziasmat şi aştept curioasă să văd ce a ieşit. Le-am oferit înregistrările mele din colaborările corale, compuse timp de peste 17 ani, prelucrate prin prisma modelelor realizate pe baza migraţiei păsărilor, a norilor, traficului aerian şi chiar în funcţie de variaţiile senzualului instrument numit barometru”.

Björk este o cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare muzicală islandeză, considerată drept una dintre cele mai talentate şi mai versatile interprete ale generaţiei sale. De-a lungul carierei, Björk a lansat nouă albume de studio şi a compus coloana sonoră pentru două lungmetraje. Cunoscută pentru vocea ei expresivă, Björk a inclus în muzica ei numeroase influenţe provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzică ambientală, muzică electronică, folk şi trip-hop, artista islandeză fiind celebră, totodată, pentru costumele excentrice pe care le poartă pe scenă şi pentru originalitatea videoclipurilor sale. Björk a primit 15 nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Oscar şi alte două pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeză a fost nominalizată la Oscar şi premiată la Festivalul de Film de la Cannes, în anul 2000.

Piesele interpretate de Bjork se regăsesc în playlistul Smart The Fusion. Smart The Fusion poate fi ascultat aici https://www.smartradio.ro/radio/fusion2/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici