Cum îţi convingi şeful să-ţi dea un salariu mare. Părerea unui expert

Un britanic a reuşit să găsească cea mai bună metoda privind negocierea cu angajatorul. El a explicat paşii de urmat într-o negociere.

1134 afișări
Imaginea articolului Cum îţi convingi şeful să-ţi dea un salariu mare. Părerea unui expert

SECRETUL unui salariu mare. Părerea unui expert (Imagine: Laszlo Raduly / MediafaxFoto)

Britanicul Brooke Allen a avut cel mai mare succes în negocieri atunci când a cerut un salariu de zero euro, informează Daily Mail.

El consideră că angajatorul este încurajat de o astfel de ofertă şi poate da mult mai mult decât s-ar fi aşteptat.

Allen a lucrat 30 de ani drept comerciant şi manager de investiţii cu risc ridicat.

În opinia lui, metoda de negociere tipică în care cele două părţi ajung la un compromis poate avea repercursiuni în viitorul angajatului, pentru că relaţia se stabileşte pe "acte nerezonabile, egoiste şi de neîncredere".

Astfel, într-una dintre negocierile pe care le-a avut, le-a propus angajatorilor să scrie ce i-ar oferi dacă ar fi în locul lui, răspunzând astfel cererii angajatorului de a spune ce doreşte. El a promis că va semna contractul indiferent de ce e scris în el, cu condiţia să existe un numitor comun privind eventualele compensaţii.

Când a venit vorba despre negocierea unui salariu de bază, Allen a scris cea mai mică sumă pentru care ar lucra iar angajatorului i-a cerut să scrie cea mai mare sumă pe care ar putea să o ofere unui candidat, chiar dacă acesta nu e el.

"Ei au scris o sumă de două ori mai mare decât am lucrat eu înainte, iar eu am scris zero ca remuneraţie".

Când a venit vorba de împărţirea profiturilor, a scris cel mai mare procent care se încasează în industrie, procent ce s-a regăsit şi în ce dorea angajatorul să ofere.

"Ne-am înţeles pentru acest procent pentru că maximizează performanţele mele şi minimizează tendinţa angajatului de a pleca în altă parte.

După ce a văzut contractul, avocatul lui Allen a conchis că e cel mai bun contract pe care l-a văzut.

Brooke Allen lucrează la aceeaşi firmă de 17 ani şi consideră că şi cei din domeniul afacerilor răspund pozitiv atunci când există o grijă faţă de oameni. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici