Cum ne închinăm corect

În biserică, pe stradă sau în mijloacele de transport în comun vedem mereu oameni care se închină. Fie că sunt ortodocşi sau catolici, credincioşii îşi fac semnul crucii! Dar, oare, se închină corect?

2396 afișări
Imaginea articolului Cum ne închinăm corect

Cum ne închinăm corect (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Chiar daca suntem în plină Săptămână Mare, iar catolicii tocmai au sărbătorit Paştele, trebuie precizat, încă de la început, că diferenţele de uz în modul de a se face semnul crucii au constituit, printre altele, de-a lungul timpului, un punct de dezacord între Biserica ortodoxă şi cea catolică, dar până la urma credinţa a învins!

Indiferent cum se săvârşeşte acesta, important este să fii credincios cu adevărat, din suflet, şi să faci corect semnul crucii.

Niciun credincios nu-şi imaginează ortodoxia fără de Sfânta Cruce a Domnului Dumnezeu şi Mântuitorului Iisus Hristos. Creştinismul nu s-ar putea identifica pe sine însuşi, fără de Crucea pe care a pătimit Domnul.

Orice rugăciune, orice lucru, orice mişcare din viaţa noastră trebuie să se înceapă cu Sfânta Cruce:

- Când ne trezim dimineaţa şi dorim să începem sfânta rugăciune;

- Înainte şi după masă;

- Înainte de a ieşi din casă;

- La începerea şi la sfârşirea oricărui lucru;

- Când trecem pe lângă o răstignire sau pe lângă o biserică;

- Când ne simţim rău şi invocăm ajutorul lui Dumnezeu;

- Când mărturisim, înaintea lui Dumnezeu şi a sectanţilor;

- Când intrăm în biserică şi când ieşim, în timpul serviciului divin din biserică;

- Seara înainte şi după rugăciunile de seară.

Citeşte mai multe despre cum se face semnul crucii şi despre semnificaţia lui pe www.apropo.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici