Cum să îţi fabrici acasă propria mască de protecţie împotriva noului coronavirus

  • Autorităţile americane au recomandat populaţiei să îşi acopere faţa cu măşti din materiale textile pentru a se proteja de noul coronavirus.
  • La scurt timp după declaraţiile preşedintelui Trump privind noile recomandări, mai multe instituţii au publicat o serie de sfaturi pentru cei care doresc să îşi realizeze foarte simplu şi comod o mască.
  • Centrul pentru Controlul şi Combaterea Bolilor (CDC) din subordinea guvernului american a explicat cum trebuie purtate măştile şi la ce trebuie să fie atenţi cei care şi le confecţionează singuri.
12075 afișări
Imaginea articolului Cum să îţi fabrici acasă propria mască de protecţie împotriva noului coronavirus

Cum să îţi fabrici acasă propria mască de protecţie împotriva noului coronavirus

Măştile textile trebuie să se potrivească perfect peste faţă, dar să fie confortabile şi să fie asigurate bine după urechi sau cap.

De asemenea, este important ca acestea să aibă mai multe straturi de ţesătură, dar în acelaşi timp să se poată respira fără probleme prin ele şi să fie uşor de spălat în maşină fără a-şi schimba forma.

CDC recomandă purtarea măştilor atunci când o persoană se află în spaţii publice, de exemplu în magazine sau în farmacii, locurile în care se găsesc mai multe persoane într-un spaţiu închis.

Măştile nu trebuie puse copiilor sub 2 ani şi nici persoanelor care au probleme de respiraţie sau sunt în imposibilitatea de a şi le înlătura singure.

Cele mai simple metode de confecţionare a unor măşti pentru protecţia de noul coronavirus sunt din tricouri, bandane, prosoape, eşarfe sau filtre de cafea.

Majoritatea modelelor prezentate de CDC pot fi realizate cu ajutorul unor foarfece şi legate cu elastice, dar cei care au acasă o maşină de cusut îşi pot confecţiona măşti mult mai elaborate.

Vezi aici tutoriale pentru cum să îşi realizezi propria mască

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici