Cum va arăta cea mai mare construcţie religioasă din lume - VIDEO

Macheta unui monument religios - Virat Ramayan Mandir - care va deveni cel mai mare din lume după ce va fi finalizat, a fost prezentată săptămâna trecută în localitatea Patna (India) de Nitish Kumar, guvernatorul statului indian Bihar.

545 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta cea mai mare construcţie religioasă din lume - VIDEO

Cum va arăta cea mai mare construcţie religioasă din lume. (Imagine: captură video)

Când va fi gata, complexul de temple din Bihar, India, va fi cea mai mare construcţie religioasă din lume, anunţă Huffington Post. Monumentul ar urma să aibă o înălţime aproape dublă faţă de cei 65 de metri pe care îi măsoară Angkor Wat, simbolul Cambodgiei, care este cel mai mare complex monumental religios la ora actuală. O machetă a Virat Ramayan Mandir a fost prezentată în această săptămână, iar terenul de 190 de acri a început să fie pregătit pentru demararea lucrărilor, care vor porni "în curând", spune Acharia Kishore Kunal, secretar al Mahavir Mandir Trust, grupul care gestionează proiectul.

 

Complexul va include 18 "case", temple pentru diverşi zei. Fiecare dintre acestea va avea turle înalte şi va putea găzdui, în total, în jur de 20.000 de oameni în acelaşi timp. "Fondurile pentru acest proiect îndrăzneţ vor fi furnizate de credincioşi, în special oameni simpli de peste tot din ţară", adaugă Kunal.

Virat Ramayan Mandir nu este singurul monument religios de amploare al cărei construcţii începe în curând. Soţii Laurie şi Mike Nowland vor să ridice un monument uriaş, în formă de cruce, în deşertul Nevada. Clădirea, care ar urma să fie mai mare decât piramidele egiptene, urmează să servească şi drept mormânt şi va fi construită începând cu anul 2014, speră soţii Nowland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici