CURAJ SAU NEBUNIE? 700 de oameni au murit în această zonă. El va încerca să o traverseze pe sârmă - FOTO

Nik Wallenda, supranumit "regele mersului pe sârmă la mare înălţime" şi prima persoană din lume care a traversat cascada Niagara pe sârmă, va incerca sâmbătă să facă acelaşi lucru deasupra Marelui Canion, prăpastia care în ultimul secol a dus la moartea a 700 de oameni.

495 afișări
Imaginea articolului CURAJ SAU NEBUNIE? 700 de oameni au murit în această zonă. El va încerca să o traverseze pe sârmă - FOTO

Nik Wallenda (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Marele Canion al fluviului Colorado, situat în Arizona, Statele Unite ale Americii, este la fel de mortal pe cât este de impresionant din punct de vedere vizual, după cum îl descrie Daily Mail.

În ultimul secol 700 de persoane şi-au pierdut viaţa în canionul creat de fluviul Colorado: unii oameni au căzut din greşeală sau s-au aplecat prea mult în timp ce făceau o fotografie, în vreme ce alţii au sărit intenţionat în prăpastie.

Nik Wallenda, în varstă de 34 de ani, este primul care încearcă să traverseze Marele Canion mergând pe o sârmă de doar cinci centimetri.

Bărbatul se va afla la o înălţime de aproximativ 457 de metri în aer şi va trebui să parcurgă o distanţă de circa 426 de metri. Spre deosebire de traversarea pe sarmă a cascadei Niagara, cand, la insistenţele televiziunii care a transmis expediţia în direct, a purtat hamuri pentru siguranţă, de această dată Wallenda nu va avea niciun dispozitiv pentru protecţie.

VEZI IMAGINI AICI CU WALLENDA

Deţinător a şase recorduri Guinness, Nik Wallenda a ales pentru această provocare o porţiune relativ îngustă a Canionului, cunoscută sub numele de Hellhole Bend ("arcul Gaura Iadului").

Greutăţi de contrabalansare au fost deja montate de-a lungul sarmei pentru a o stabiliza, în contextul în care rafalele de vant din interiorul Canionului, destul de puternice încat să dărame elicoptere, ar putea avea o viteză de aproximativ 56 de kilometri la oră.

Cablul de 8,5 tone care va fi suspendat este fixat prin patru ancore, fiecare la 4,5 metri în pămant.

Wallenda estimează că traversarea, care va începe la ora 8 p.m. (ora Statelor Unite) - ora 03.00 (ora Romaniei), va dura între 20 şi 30 de minute.

Organizatorii au asigurat că singurul risc ce ar putea pune în pericol expediţia va fi posibilitatea unui fulger oriunde pe o rază de 24 de kilometri, din moment ce Wallenda va avea ataşată de gat şi o bară de 19,5 kilograme pentru echilibru.

Wallenda, în vârstă de 34 de ani, a spus că acest eveniment va fi încununarea unui vis de-o viaţă, pentru că dintotdeauna şi-a dorit să meargă pe sârmă la o înălţime atât de mare. În plus, îi va aduce astfel un omagiu străbunicului lui, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unui număr de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978.

Marele Canion, una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din America, oferă o privelişte spectaculoasă pentru acest eveniment. Traversarea pe sârmă, la mare înălţime, va avea loc într-o porţiune izolată a canionului, operată de Navajo Nation Parks and Recreation.

"Suntem onoraţi să fim implicaţi în acest eveniment istoric şi în acelaşi timp să prezentăm frumuseţea ţinutului Navajo", a declarat Geri Hongeva-Camarillo, reprezentantul pentru relaţii cu presa al Navajo Parks and Recreation. "Navajo Nation adăposteşte peste 10 monumente naţionale, parcuri tribale şi situri ancestrale. Mulţi turişti trec Navajo Nation pe lista destinaţiilor preferate pentru călătoriile lor", a adăugat Camarillo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici