Video Dacia 1300, maşina care "a adus" România la New York. „Am fost şi pe Ruta 66 cu ea, adică pe roţi până în California”

  • Eduard Palaghiţă este proprietarul primei Dacii 1300 aduse în SUA
  • Eduard s-a mutat cu familia în SUA la 12 ani şi visa să aibă o Dacie acolo
  • Deşi are o colecţie de automobile vintage, Dacia 1300 este maşina lui de suflet
826 afișări

Dacă aveai un vis în copilărie încearcă să ţi-l aduci aminte. Poate că acum e momentul să trăieşti ce îţi imaginai atunci. Aşa începe şi povestea lui Eduard Palaghiţă. Avea 12 ani când s-a mutat cu familia în America în 1995 şi încă de atunci şi-a propus să aducă o Dacie peste ocean. Iar, în urmă cu câţiva ani, visul i s-a îndeplinit.

"Nu ştiu, aşa am avut o pasiune pentru maşini româneşti, adică, când eşti plecat de acasă vrei să ai ceva ce îţi aduce aminte de casă. Şi cum am aflat că se poate de fapt aduce o maşină mai veche în America... Deci legea în America este dacă maşina e mai veche de 25 de ani poţi să o aduci fără nicio problemă. Şi atunci mi-am pus în plan să aduc o Dacie", explică Eduard Palaghiţă.

Prima dată când a revenit în România a fost în 2015, când a participat la o întâlnire Dacia Clasic. Pasionat de maşini vintage, Eduard avea deja în colecţia sa un exemplar de Renault 12, o maşină care arată ca celebrul automobil românesc şi pe care a dat-o la schimb pentru o Dacie 1300 din 1977. Acesta avea să devină primul exemplar Dacia 1300 adus în SUA.

"Mereu promovez ceea ce fac, adică faptul că am adus o Dacie în America, am fost şi pe Ruta 66 cu ea, adică pe roţi din New York până în California. Şi îmi place să fac poze. Dacia este simbolul României", mai adaugă românul.

Între timp, Eduard a achiziţionat din România şi un Aro 244, din 1992, pe care urmează să îl primească la New York.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici