Dan Bittman: Vocea mea este refăcută. Holograf îşi reia activitatea în aprilie

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a revenit pe scenă după o perioadă în care a căutat remedii să scape de răguşeala cu care a rămas în urma operaţiei la gât, iar într-un interviu acordat ProTV Magazin, acesta spune că vocea sa este refăcută în proporţie de 95%.

661 afișări
Imaginea articolului Dan Bittman: Vocea mea este refăcută. Holograf îşi reia activitatea în aprilie

Dan Bittman: Vocea mea este refăcută. Holograf îşi reia activitatea în aprilie (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a revenit pe scenă după o perioadă în care a căutat remedii să scape de răguşeala cu care a rămas în urma operaţiei la gât. Nu şi-a pierdut speranţa că se va reface, iar fanii l-au încurajat necondiţionat. Şi-a revenit miraculos, iar vocea îi este refăcută în proporţie de 95%.

După concertul pe care trupa Holograf l-a susţinut pe 7 martie, formaţia îşi va relua activitatea în forţă în luna aprilie.

În ceea ce priveşte concertul susţinut pe 7 martie, Dan Bittman spune că a fost extraordinar, exact cum se aşteptam şi îşi dorea. "În sală au fost foarte mulţi prieteni, dar şi mulţi oameni încântaţi de revenirea noastră, lucru care a însemnat foarte mult pentru noi. Fanii au fost chiar mai entuziasmaţi şi mai emoţionaţi decât noi, care repetaserăm mult pentru ca totul să iasă perfect. Ei însă erau uimiţi când auzeau fiecare piesă şi am văzut că s-au bucurat nespus. Nu a fost obositor, ci doar un concert care ne-a solicitat în nota obişnuită, aşa cum au fost toate spectacolele de până acum", spune Dan Bittman într-un interviu pentru ProTV Magazin.

Cântăreţul şi-a recuperat vocea în patru luni şi jumătate, perioada îndelungată făcându-l pe artist să îşi îndemne colegii să meargă mai departe fără el. "Mi-am îndemnat colegii să meargă mai departe fără mine, pentru că exista posibilitatea ca vocea mea să nu îşi mai revină. Desigur, m-am gândit la alternative, la actorie, de exemplu. Mă gândeam că aş fi perfect pentru un rol asemănător celui făcut de Marlon Brando în «Naşul», având în vedere vocea mea răguşită. Am luat în calcul, tot în glumă, şi alte meserii: sudura sau tinichigeria. De fapt, viaţa merge înainte şi trebuie să te adaptezi în orice situaţie, aşa că am încercat să tratez lucrurile cu mult umor", a spus Bittman .

Întrebat pe care artist român l-ar fi văzut cântând în trupa Holograf, în locul tău, ca solist, Bittman a spus: "Sunt foarte multe voci bune în România pe care le-aş fi văzut în locul meu. Ba chiar i-am propus lui Tudor Turcu, un tânăr artist foarte talentat, să cânte cu Holograf. M-a refuzat însă, spunându-mi că aşteaptă să îmi revin eu, că trupa nu ar fi la fel fără mine".

El spune că toţi colegii i-au fost aproape, în special Edi Petroşel, care a mers cu el la doctor: "M-a încurajat constant şi a fost poate chiar mai interesat decât mine de recuperarea mea".

Totodată, Dan Bittman spune că familia sa l-a susţinut mereu. "Ei au fost toţi foarte încrezători că îmi va reveni vocea, mai ales băiatul mijlociu, Patrick. Tot timpul îmi spunea că el ştie sigur că îmi voi reveni şi uite că a avut dreptate", spune Dan Bittman, precizând că iubita lui, Liliana, l-a susţinut mereu. "Grija ei faţă de mine a fost constantă, dintotdeauna", a mai spus cântăreţul.

"Eu am abordat situaţia cu mult umor. Trebuie să iei viaţa ca atare, aşa cum vine, ci nu în tragic. Încercam să glumesc cu băieţii pe tema asta, iar ei se obişnuiseră cu vocea mea răguşită şi au fost miraţi când au văzut că începe să îşi revină", mai spune Bittman.

Artistul spune că s-a refăcut cu un tratament de 16 lei. "Vocea mea este refăcută în proporţie de 95%. Cât despre tratament, câteodată 16 lei fac cât 1.600 de lei sau mai mult. Nu contează costul, ci efectul. Oricum, am înţeles că acum este foarte la modă, toţi vor să se trateze cu el, aproape că nu se mai găseşte în farmacii. Îi sfătuiesc însă pe cei cu astfel de probleme să consulte un specialist.
Cu ajutorul acestui medicament se face, în prima fază, o diagnosticare a cauzelor şi, dacă funcţionează, schimbarea în bine intervine în câteva ore, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul meu", spune Dan Bittman.

El precizează că merge în continuare la controale medicale, dar nu are niciun fel de restricţii.

Întrebat câţi bani a pierdut trupa Holograf în perioada în care a fost nevoită să îşi anuleze concertele pentru că el nu era încă refăcut, Bittman spune: "Este vorba de câteva sute de mii de euro, pentru că am amânat două spectacole mari, cele de la Sala Palatului din Bucureşti, dar şi vreo 23 sau 24 de concerte în decembrie, inclusiv cele de Revelion. Prin urmare, a fost o perioadă foarte activă, pe care am ratat-o din pricina problemelor cu vocea".

Totodată, Dan Bittman le mulţumeşte fanilor săi care l-au susţinut în această perioadă dificilă. "Vreau să le mulţumesc tuturor, în special celor pe care nu îi cunosc, dar care mi-au lăsat o mulţime de mesaje pe Facebook şi mail şi au fost alături de mine în această perioadă grea. Ţin neapărat să le transmit că viaţa merită trăită în orice condiţii. Fruntea sus, fiţi optimişti, râdeţi, glumiţi! Puţin umor nu strică niciodată", spune Bittman.

Dan Bittman spune că Holograf a filmat un nou videoclip pentru single-ul "Dacă noi ne iubim", extras de pe albumul "Love Affair". "Filmările au decurs ca la carte, mi-a plăcut foarte tare colaborarea cu Iulian Moga, este un tip cu multă imaginaţie. Îmi place foarte mult videoclipul, deşi câţiva cunoscuţi mi-au spus că le-ar fi plăcut să apărem noi mai mult decât protagonistele. Noi însă am vrut să atragem atenţia, să şocăm puţin, să creem o poveste diferită de cele siropoase, de dragoste", spune cântăreţul.

El precizează că trupa Holograf îşi va relua activitatea în aprilie. "Vom avea mai multe concerte prin ţară, iar primul va fi în Cluj. În Bucureşti nu avem nimic programat încă, însă cu siguranţă vom ajunge în curând la Chişinău, unde am amânat un show. Cât despre un turneu, momentan nu avem în plan un asemenea eveniment de amploare", mai spune Bittman.

În ceea ce priveşte activitatea sa în televiziune, Dan Bittman spune că nu crede că va relua emisiunea "Danutz SRL" la TVR 1".

"Nu cred că voi mai relua emisiunea, chiar dacă am fost loial Televiziunii Române peste 15 ani. Le mulţumesc totuşi că au avut răbdare cu mine, însă consider că nu se va mai relua o emisiune care făcea de 5, 6 sau 7 ori ratingul postului, pentru că acum există o preferinţă pentru emisiuni mediocre", spune Bittman.

Pe de altă parte, Dan Bittman spune că nu şi-a făcut planuri pentru sărbătorile de Paşti. "Nu mi-am făcut planuri încă, dar probabil că vom sta acasă. Familia noastră este numeroasă, e dificil să plecăm toţi undeva, aşa că, de obicei, sărbătorile le petrecem acasă", mai spune Bittman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici