Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision: Fiecare jurat răspunde personal pentru cum a votat

Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a declarat că fiecare dintre cei şapte juraţi ai selecţiei naţionale a concursului răspunde personal pentru modul în care a votat, precizând însă că pentru el a fost "chiar şocant" că Ştefan Naftanailă nu i-a acordat niciun punct Luminiţei Anghel.

561 afișări
Imaginea articolului Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision: Fiecare jurat răspunde personal pentru cum a votat

Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision: Fiecare jurat răspunde personal pentru cum a votat

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR. Cezar a obţinut un total de 20 de puncte, de la juriu şi de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) şi cu Luminiţa Anghel (18 puncte).

Dan Manoliu a vorbit în emisiunea "DOPO Eurovision" - difuzată în direct la TVR 1, după încheierea finalei naţionale a concursului Eurovision - despre faptul că Ştefan Naftanailă nu i-a acordat nici măcar un punct cântăreţei Luminiţa Anghel, care a interpretat piesa "Unique" (muzică: Rafael Herrero, text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez).

El a spus că decizia ca Ştefan Naftanailă să facă parte din juriul finalei naţionale a concursului Eurovision a fost luată sâmbătă. Motivul a fost acela că Dana Dorian a anunţat cu câteva ore înainte de finală că nu mai doreşte să facă parte din juriu.

"Chiar în ziua finalei, am primit pur şi simplu un mesaj de la unul dintre juraţi, doamna Dana Dorian, care m-a anunţat că nu va mai veni. Atunci m-am gândit ce personalitate aş putea invita ca să facă faţă acestui juriu şi l-am invitat pe Ştefan Naftanailă din următoarele considerente. Este unul din principalii realizatori muzicali de la Radio România. Este cel care cunoaşte fenomenul Eurovision de ani de zile, el nu a pierdut cred că în ultimii 15 ani nici măcar o ediţie la faţa locului. Este un foarte bun comentator şi am mizat tocmai pe aceste fapte. În plus, el este reprezentantul Radio România de ani de zile la San Remo, deci nu mi-am închipuit nicio clipă că... În momentul în care am văzut că a luat Luminiţa 0 puncte, pentru mine - acum pot să o declar - a fost chiar şocant. Şi nu m-am aşteptat la aşa ceva", a declarat Dan Manoliu.

De asemenea, Dan Manoliu a spus că "fiecare dintre cei şapte juraţi răspunde personal pentru cum a gândit şi cum a votat".

Dan Manoliu a mai spus că "spre norocul tuturor" chiar dacă Ştefan Naftanailă i-ar fi acordat punctajul maxim (12 puncte) Luminiţei Anghel, clasamentul final nu s-ar fi schimbat. "Ar fi fost la egalitate cu Cezar, dar Cezar oricum câştiga pentru că la departajare se lua votul publicului", a explicat Dan Manoliu. În urma televotului, Cezar s-a clasat pe primul loc, cu 12 puncte, fiind urmat de Casa Presei (10 puncte) şi Luminiţa Anghel (8 puncte).

Totodată, Dan Manoliu a spus că Televiziunea Română a avut încredere în Ştefan Naftanailă. "Noi, Televiziunea Română, am avut încredere, pentru că nu a fost decizia mea personală. M-am sfătuit cu mai multă lume. Pe de altă parte, este extrem de jenant ca în ziua jurizării să te lase baltă un jurat important, pentru că Dana Dorian este un alt om foarte important care cunoaşte fenomenul, pregăteşte foarte mulţi artişti, mai ales tineri, îi cunoaşte pe majoritatea. Mi se pare un lucru foarte jenant să fi anunţat prin SMS, la ora 10.30 (în ziua finalei, n.r.), la două săptămâni după semifinală şi domnia sa ştia şi acceptase să fie jurat şi în finală. Îmi pare foarte rău", a mai spus Manoliu.

Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din George Natsis (preşedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Cîrcotă, Crina Mardare, Andrei Tudor, Ştefan Naftanailă şi Mihai Ogăşanu.

Melodia "It's my life", interpretată de Cezar, care va reprezenta România la Malmo, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%).

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) şi Luminiţa Anghel (8 puncte).

După notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 puncte), Luminiţa Anghel (10 puncte) şi Cezar (8 puncte).

Astfel, în urma adunării punctajelor, clasamentul a fost următorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) şi Luminiţa Anghel (18 puncte).

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici