Dark Tranquillity concertează la festivalul Artmania - VIDEO

Trupa Dark Tranquillity din Suedia va cânta, pe 14 august, pe scena din Piaţa Mare din Sibiu, la festivalul Artmania, desfăşurat în acest an între 13 şi 15 august, informează organizatorii.

63 afișări
Imaginea articolului Dark Tranquillity concertează la festivalul Artmania - VIDEO

Dark Tranquillity concertează la festivalul Artmania (Imagine: www.metal-archives.com)

Cea de-a cincea trupă din festival cântă din 1989. Suedezii de la Dark Tranquillity sunt cunoscuţi ca pionieri ai stilului "melodeath". Ei vor urca pe scena din Piaţa Mare a Sibiului pe 14 august, alături de cântăreţul de origine libaneză Serj Tankian şi trupa Sirenia (Norvegia).

Muzica suedezilor de la Dark Tranquillity oferă o experienţă intensă, puternic marcată de rădăcinile lor scandinave. Membrii trupelor In Flames şi Dark Tranquillity sunt regii muzicii metal din Gothenburg. Cele două trupe au creat acest stil deosebit numit "Gothenburg Metal". Odată cu trecerea timpului şi alte trupe au fost incluse în aceeaşi categorie chiar dacă nu au trăit în oraşul suedez Gothenburg: Insomnium, Arch Enemy sau Eternal Tears of Sorrow.

Primul album al trupei Dark Tranquillity, "Skydancer", a fost produs în 1993 cu vocea actualului solist In Flames, Anders Friden, chitări acustice şi voci feminine ale colegelor de şcoală ai membrilor trupei.

În 2010, Dark Tranquillity a lansat albumul "We are the Void", pe care apare şi Nell Sigland, vocea feminină de la Theatre of Tragedy.

Suedezii au confirmat prezenţa la Artmania Festival 2010 aflându-se în prezent într-un turneu în America Centrală şi de Nord, ce cuprinde 30 de concerte programate în SUA, Canada, Mexic, Columbia, Venezuela, Peru, Chile, Argentina, Uruguai şi Brazilia. În această vară, Dark Tranquillity sunt aşteptaţi şi la Metaltown în Suedia şi Summer Breeze Festival în Germania.

Ediţia din acest an a festivalului Artmania prezintă şase concerte importante în Piaţa Mare a Sibiului, dar şi evenimente alternative în weekendul 13 - 15 august. Printre trupele care vor mai concerta se numără Sisters of Mercy (Marea Britanie) şi Kamelot (SUA).

Biletele şi abonamentele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Diverta, Vodafone, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro şi www.myticket.ro, adăugând la preţurile prezentate mai jos comisionul de ticketing în valoare de 6%. În perioada 1 - 31 mai, biletele pentru o zi costă 80 de lei, iar abonamentele 140 de lei. Între 1 iunie şi 12 august, biletele vor costa 90 de lei, iar abonamentele 160 de lei, iar în perioada festivalului biletele - 110 lei şi abonamentele - 180 de lei.

Festivalul Artmania este co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici