Darren Aronofsky, premiat pentru că nu a folosit animale vii în filmul "Noe/ Noah" - VIDEO

Regizorul Darren Aronofsky va fi premiat de Humane Society of the United States pentru faptul că a ales să folosească imagini generate pe computer în locul unor animale vii în filmul său "Noe/ Noah", din 2014, a anunţat marţi această organizaţie care luptă pentru drepturile animalelor.

137 afișări
Imaginea articolului Darren Aronofsky, premiat pentru că nu a folosit animale vii în filmul "Noe/ Noah" - VIDEO

Darren Aronofsky, premiat pentru faptul că nu a folosit animale vii în filmul "Noe/ Noah"

Potrivit regizorului Darren Aronofsky, "cel mai uşor şi mai uman mod de a prezenta acel regat biblic al animalelor (imaginat de cineastul american în filmul "Noe", n.r.) a putut fi realizat prin intermediul efectelor vizuale".

"A devenit foarte repede evident faptul că lucrul cu animale vii ar fi putut fi periculos pentru ele", a explicat Darren Aronofsky într-o declaraţie de presă. "Era de asemenea ambiguu din punct de vedere moral să facem un film despre primul naturalist din istorie, Noe, care a salvat şi a avut grijă de toate speciile de pe planetă", a adăugat cineastul american.

Darren Aronofsky, în vârstă de 45 de ani, va primi Humane Filmmaker Award - un trofeu aflat la ediţia sa inaugurală - la o gală de binefacere care va fi organizată de Humane Society of the United States luna viitoare, la New York.

Filmul "Noah", realizat cu un buget de producţie important, a generat păreri împărţite în rândul criticilor de cinema, însă a obţinut încasări considerabile în box office-ul mondial.

Organizaţia Humane Society of the United States consideră că acest film demonstrează faptul că animalele pot să joace un rol important în producţiile de divertisment fără ca vieţile lor să fie ameninţate.

Tratamentul aplicat animalelor şi folosirea lor în producţiile de film şi televiziune a reprezentat un subiect tot mai fierbinte în ultimii ani în Statele Unite. Apreciatul serial de televiziune "Luck", produs de postul HBO şi inspirat din universul curselor hipice, a fost anulat după ce trei cai au murit în urma unor accidente suferite în timpul filmărilor.

O organizaţie separată, American Humane Society, supraveghează felul în care animalele sunt folosite în producţiile de film şi televiziune din Statele Unite.

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru încă de la debutul său, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovaţii la Festivalul de Film de la Cannes, devenit apoi unul dintre filmele cult ale sfârşitului de secol XX, şi cu "Fântâna", "Luptătorul/ The Wrestler" (Leul de Aur la Veneţia în 2008). Thrillerul său "Lebăda neagră/ Black Swan" a deschis Festivalul de la Veneţia în 2010, înainte de a deveni o peliculă apreciată de critici, dar şi de public. Acest lungmetraj a primit cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", dar a trebuit în cele din urmă să se mulţumească cu o singură statuetă - cea câştigată de Natalie Portman la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal".

Cel mai recent film semnat de Darren Aronofsky este "Noe/ Noah", un lungmetraj care spune povestea lui Noe şi a arcei sale, dar adăugând şi o dimensiune ecologistă. Filmul, care îl are în rolul principal pe Russell Crowe, a fost lansat la sfârşitul lunii martie şi a obţinut încasări de 359,2 miilioane de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici