Dave Grohl îşi doreşte ca fiicele lui să formeze o trupă

Muzicianul american Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters, spune că este nerăbdător ca cele trei fiice ale sale să ajungă la vârsta la care să formeze un grup muzical şi să cânte împreună cu acestea.

99 afișări
Imaginea articolului Dave Grohl îşi doreşte ca fiicele lui să formeze o trupă

Dave Grohl (Foto: AFP)

Rockerul în vârstă de 46 de ani îşi doreşte ca fiicele pe care le are împreună cu soţia sa, Jordyn Blum - Violet, în vârstă de nouă ani, Harper, cu trei ani mai mică, şi Ophelia, care a împlinit un an -, să formeze un trio, similar trupei Haim, compusă din trei surori, însă ia în considerare faptul că ele vor fi reticente la ideea de a cânta împreună cu tatăl lor.

"Ştii cu cine îmi doresc să cânt cel mai mult? Cu copiii mei. Sper doar să aibă o formaţie într-o zi", a spus Grohl, citat de femalefirst.co.uk. "Totuşi, cred că sunt ultima persoană pe care şi-o vor dori ca toboşar", a adăugat muzicianul.

Trupa Foo Fighters a fost recent forţată să-şi anuleze mai multe concerte, inclusiv pe cel din cadrul festivalului Glastonbury, după ce Dave Grohl a suferit o fractură la un picior.

"I-am scris un e-mail lui Emily Eavis (organizatoarea festivalului, n.r.), cerându-mi scuze pentru absenţa de la ediţia de anul acesta şi ea m-a invitat să revin la un moment dat. Am citit râzând acele articole care spun că am confirmat prezenţa la ediţia de anul viitor. Numai tâmpenii! Desigur, mi-ar plăcea să cânt pe scena Glastonbury, dar nu credeţi tot ce citiţi", a spus acesta într-un interviu acordat revistei Q.

Dave Grohl a suferit un accident în timpului unui concert pe care trupa Foo Fighters îl susţinea în oraşul suedez Göteborg. Acesta a suferit la nivelul piciorului drept o dislocare de călcâi şi o fractură de peroneu, după ce a căzut de pe scenă, de la o înălţime de 3,5 metri.

Trupa a luat decizia de a-şi anula toate concertele rămase de susţinut în turneul european, inclusiv show-ul de pe 26 iunie de la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie, unde grupul american era unul dintre cei trei headlineri.

Dave Grohl a suportat o intervenţie chirurgicală, în timpul căreia medicii chirurgi i-au amplasat şase şuruburi metalice pentru fixarea corectă a osului fracturat.

Trupa Foo Fighters a deschis secţiunea americană a turneului său mondial "Sonic Highways" cu un concert la Washington, care a avut loc pe 4 iulie. Formaţia a înregistrat cel mai recent album al ei, "Sonic Highways", în opt oraşe-simbol pentru istoria muzicii din Statele Unite, pentru a se impregna cu spiritul muzicii locale.

Albumul a fost produs de casa de discuri Roswell/RCA şi reprezintă o continuare a materialului discografic "Wasting Lights", din 2011, care a fost nominalizat la Grammy Awards.

Piesele pe acest album au fost compuse în timpul unor şedinţe de înregistrare pe care trupa americană le-a organizat în New Orleans, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New York şi Washington.

Trupa rock Foo Fighters, care, în octombrie 2012, a anunţat că va lua o pauză în carieră pe o perioadă nedeterminată, a revenit pe scenă în decembrie 2013, pentru un concert susţinut pe stadionul Foro Sol din Ciudad de Mexico, unde a cântat hiturile care au consacrat-o, pe lângă o serie de coveruri ale trupelor The Beatles şi Pink Floyd, în faţa unui public format din aproximativ 55.000 de fani.

Solistul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce trupa Nirvana, unde cânta la tobe, s-a destrămat, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain, în 1994. De-a lungul unei cariere de 20 de ani, Foo Fighters a lansat opt materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Precedentele şapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici