De ce a renunţat Eddie Murphy să prezinte Gala Premiilor Oscar

Actorul american Eddie Murphy nu va mai prezenta ceremonia de decernare a premiilor Oscar, după demisia de marţi a producătorului galei, regizorul Brett Ratner, acuzat de pronunţarea unor comentarii homofobe, a anunţat, miercuri, Academia de film americană.

1874 afișări
Imaginea articolului De ce a renunţat Eddie Murphy să prezinte Gala Premiilor Oscar

De ce a renunţat Eddie Murphy să prezinte Gala Premiilor Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul şi producătorul Brett Ratner, care urma să producă cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar, a fost nevoit să renunţe la acest proiect, după o polemică apărută în presa americană din cauza unor afirmaţii homofobe pe care le-a făcut recent.

Vineri, cu ocazia unei întâlniri cu publicul, la lansarea celui mai recent film al său, "Jaf... la turnul mare/ Tower Heist", cineastul american a declarat că nu este un adept al repetiţiilor cu actori: "Repetiţiile sunt pentru homosexuali".

Într-un comunicat emis de Academia de film americană, Eddie Murphy - care joacă în filmul "Tower Heist" - a declarat, miercuri: "Înainte de toate, ţin să vă spun că înţeleg şi sprijin pe deplin ambele părţi, în decizia de a schimba producătorii galei".

"Aşteptam cu nerăbdare să fac parte dintr-un spectacol pe care echipa de producţie şi scenariştii au început de curând să îl conceapă, dar sunt sigur că noua echipă va face şi ea o treabă bună", a adăugat Eddie Murphy.

Tom Sherak, preşedintele Academiei de film americane, a declarat că "înţelege" ceea ce simte Eddie Murphy în legătură cu pierderea partenerului său creativ, Brett Ratner. "Îi dorim tot ce este mai bun pentru viitor", a adăugat el.

Brett Ratner şi-a prezentat scuze oficial după declaraţia de vineri, dar Academia de film americană a considerat că "afirmaţia lui a fost inacceptabilă".

"Sperăm cu toţii că acest incident va atrage atenţia asupra răului ce poate fi provocat de afirmaţii inconştiente şi imprudente, indiferent de intenţia autorului lor", a declarat, marţi, Tom Sherak.

Miercuri după-amiază, în al treilea comunicat emis în mai puţin de 24 de ore, Academia de film americană a anunţat că înlocuitorul lui Brett Ratner va fi Brian Grazer, considerat un "stâlp" al producţiei cinematografice de la Hollywood. Brian Grazer a produs multe filme de succes, precum "Sirena îndrăgostită/ Splash", "Apollo 13", "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind", "Codul lui Da Vinci/ Da Vinci Code" şi "Frost/ Nixon", dar şi "Tower Heist" al regizorului Brett Ratner.

"Este extrem de mulţumitor să fac parte dintr-un spectacol ce recompensează excelenţa într-o artă căreia i-am dedicat cea mai mare parte a carierei mele", a declarat Brian Grazer, recompensat cu un premiu Oscar în 2002, pentru filmul "A Beautiful Mind".

Numele artistului care îl va înlocui pe Eddie Murphy nu a fost deocamdată dezvăluit.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Los Angeles. Nominalizările vor fi anunţate pe 24 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici