De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neştiută şi bizară a toasturilor

Nu a fost întotdeauna aşa. Mulţi istorici consideră că termenul provine din amestecarea frecventă a pâinii prăjite/crocante cu alcoolul; de aici şi termentul de ”toast”, care în engleză înseamnă pâine prăjită, scrie Atlas Obscura.

Share pe Facebook 742 afişări

Deşi sună bizar, pentru clasa superioară din Europa medievală, era o obişnuinţă să consume vin cu pâine - ceea ce sună desigur, puţin sau mai mult, a împărtăşanie.

De aici s-a creat o serie lungă de pâine de calitate, inclusiv pâinea albă, care foarte recent, în anumite părţi ale Europei, a fost văzută ca pâinea bogatului. Acestea erau prăjite şi condimentate cu diverse ierburi. Acestea au devenit atât de esenţiale pentru dieta britanică încât cuvintele ”soup” (supă) şi ”supper” (cină) sunt derivate din ”sop”, o bucată de pâine înmuiată.

Citeşte continuarea în Descoperă!

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
toast ,
paine ,
alcool ,
provenienta ,
europa ,
marea britanie ,
vin ,
descoperire ,
bizar
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.