De ce n-ar fi trebuit să fie o surpriză pentru Tom Cruise vestea că i-a fost intentat divorţ de către Katie Holmes

Tom Cruise şi Katie Holmes, care a depus, vineri, actele de divorţ de celebrul actor, nu mai locuiau împreună de mai multe săptămâni, informează tmz.com.

3414 afișări
Imaginea articolului De ce n-ar fi trebuit să fie o surpriză pentru Tom Cruise vestea că i-a fost intentat divorţ de către Katie Holmes

Katie Holmes şi Tom Cruise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse apropiate celor doi, Tom Cruise s-a aflat la New York pentru câteva zile, în preajma datei de 10 iunie, pentru a filma pentru o peliculă. Însă actorul nu a stat în apartamentul pe care cuplul îl are în oraşul american, ci la The Greenwich Hotel.

De asemenea, Katie a locuit atât în apartamentul pe care îl deţine împreună cu soţul ei, cât şi într-unul pe care şi l-a cumpărat recent singură.

Ambii actori au fost fotografiaţi în ultimele săptămâni în New York, dar niciodată împreună.

Katie a adus-o de două pe Suri, fiica cuplului, să-l viziteze pe star la hotelul unde acesta locuia, dar doar pentru câteva ore.

Surse au declarat pentru tmz.com că vecinii nu-şi amintesc când a fost ultima oară când l-au văzut pe actor în clădirea în care se află apartamentul cuplului.

Actriţa Katie Holmes a depus joi, la o instanţă din New York, actele pentru divorţ, punând astfel capăt unui mariaj de cinci ani şi jumătate. Ea citează ca motiv "diferenţe ireconciliabile", cere custodie unică asupra copilului cuplului, Suri, în vârstă de şase ani, şi ca micuţa să locuiască cu ea.

Surse apropiate actorului spun că acesta va cere la rândul lui divorţul, însă la o instanţă din Los Angeles, California, pentru că aici se află reşedinţa principală a cuplului. De asemenea, el va cere custodie comună asupra micuţei Suri.

Katie Holmes a semnat un contract prenupţial prin care, în urma divorţului, va primi o compensaţie financiară de 3 milioane de dolari pentru fiecare an de căsătorie, având şi drept asupra locuinţei de 35 de milioane de dolari pe care cuplul o deţine în Beverly Hills, Los Angeles. Dacă Holmes ar fi rămas căsătorită cu starul cel puţin 11 ani, ea ar fi avut dreptul să ceară jumătate din averea de aproximativ 250 de milioane de dolari a lui Cruise. Nu se ştie deocamdată cât va primi actriţa ca alocaţie pentru copil.

Un purtător de cuvânt al lui Tom Cruise a cerut, sâmbătă, presei să respecte viaţa privată a actorului, care este adânc întristat şi surprins de divorţul intentat de cea de-a treia sa soţie.

Cruise, în vârstă de 50 de ani, se pare că a fost "lăsat mască" de decizia lui Holmes de a divorţa, iar purtătorul său de cuvânt a cerut presei să-i respecte viaţa privată, pentru ca actorul să poată trece cu bine peste această veste. Potrivit unei surse citate de Reuters, Cruise se afla în Islanda pentru nişte filmări şi a fost foarte surprins de vestea divorţului.

"Kate a intentat divorţul, iar Tom este foarte trist şi se concentrează asupra celor trei copii ai săi. Vă rog să le respectaţi viaţa privată", se arată într-un comunicat de presă emis de purtătorul de cuvânt al starului.

Tom Cruise mai are doi copii, adoptaţi, din căsătoria cu actriţa australiană Nicole Kidman. El a fost căsătorit şi cu actriţa Mimi Rogers în perioada 1987 - 1990.

În mai, în timpul unui interviu pentru revista Playboy, Cruise vorbea despre relaţia "foarte specială" pe care o are cu Katie Holmes. "Este o persoană extraordinară şi, dacă ai petrece cinci minute cu ea, ţi-ai da seama de asta. Tot ceea ce face o face cu o creativitate extraordinară. Este amuzantă şi fermecătoare şi, când intră în cameră, mă simt mai bine. Sunt fericit şi sunt fericit de când am cunoscut-o. Ceea ce avem este ceva foarte special".

Vineri, un purtător de cuvânt al lui Holmes, în vârstă de 33 de ani, declara pentru revista People că divorţul este "o problemă personală şi privată pentru Katie şi familia sa. Katie este în principal preocupată de binele fiicei sale".

Relaţia celor doi, botezaţi de presă TomKat, care au avut o luxoasă nuntă organizată la un castel italian, în noiembrie 2006, a fost urmărită îndeaproape de media încă de la începuturi, din 2005.

Pe atunci, Holmes era o actriţă în ascensiune la Hollywood, fiind cunoscută pentru rolul din serialul TV "Dawson's Creek".

Cruise, cu 16 ani mai în vârstă ca ea, era unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, care avea la activ numeroase superproducţii cu succes de casă, de la "Top Gun" (1986) până la filmele din seria "Misiune: Imposibilă", care a debutat în 1996.

A cerut-o în căsătorie în vârful turnului Eiffel din Paris şi apoi a avut loc faimoasa scenă din emisiunea lui Oprah Winfrey, când Tom Cruise a început să sară pe canapea şi să-şi strige dragostea pentru Holmes în faţa a milioane de telespectatori. În schimb, nimic din comportamentul lor recent nu prevestea acest divorţ.

Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuţi actori de film. Pe lângă hiturile de box office, precum cele din seria "Misiune: Imposibilă", Cruise are în palmares şi filme îndreptate spre cinematograful de artă: "Magnolia" (1999), "Cu ochii larg închişi/ Eyes Wide Shut", ultimul film al lui Stanley Kubrick (1999), şi "Deschide ochii/ Vanilla Sky" (2001).

În afară de cariera sa cinematografică, Tom Cruise este celebru pentru că este un membru marcant al cultului scientologic, considerat o sectă în multe ţări europene. Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Cultul are statut de întreprindere comercială şi milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Holmes, care a mai jucat în lungmetrajul "Batman - Începuturi/ Batman Begins" din 2005, a filmat anul trecut o miniserie TV inspirată din viaţa lui Jacqueline Kennedy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici