De ce se îmbracă oamenii de succes mereu la fel. EXPLICAŢIA oamenilor de ştiinţă - FOTO

Este de notorietate faptul că fondatorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, poartă în majoritatea apariţiilor publice un consacrat tricou gri. Oamenii de ştiinţă au încercat să afle motivul pentru care unii dintre cei mai de succes oameni ai planetei se îmbracă mereu la fel, informează CNN.

1577 afișări
Imaginea articolului De ce se îmbracă oamenii de succes mereu la fel. EXPLICAŢIA oamenilor de ştiinţă - FOTO

De ce se imbraca marii conducatori ai planetei mereu la fel

Potrivit sursei citate, oamenii consumă aproximativ 74 gigabytes - adică nu mai puţin de 9 DVD-uri - pentru a stoca informaţiile acumulate în timpul unei zile.

Neurologul şi psihologul Daniel Levitin a explicat ce înseamnă conceptul de "exces de informaţii/information overload": "Excesul de informaţii se referă la capacitatea omului de a stoca în propriul creier mai multă informaţie decât este posibil în mod normal. Obişnuiam să credem că omul ar putea să acorde o atenţie distributivă de la cinci la nouă lucruri la un moment dat. Acum ştim că nu este adevărat. E o supraestimare nebună. Mintea poate conştientiza doar trei lucruri în acelaşi timp. Încercarea de a jongla cu mai mult de trei duce la o pierdere a capacităţii de concentrare şi a informaţiilor aferente".

Excesul de informaţii, duce, de asemenea, la aşa-numita "oboseală de decizie". Din acest motiv, Albert Einstein a rămas în minţile noastre ca purtând un costum gri, tot din acest motiv Steve Jobs a purtat, de obicei, un pulover negru, iar Mark Zuckerberg este aproape întotdeauna văzut în tricouri gri. Niciunul dintre ei nu a considerat că este cazul să îşi mai aglomereze mintea şi cu problema ,"Ce o sa port astăzi?". 

În opinia lor, deciziile inconsecvente de a alege cu ce te vei îmbraca zilnic, nu fac altceva decât să consume energie atât de valoroasă în munca unui CEO. 

În cadrul unei conferinţe de presă din anul 2014, Mark Zuckerberg a declarat: "Nu vreau să îmi irosesc timpul atât de important pe decizii nesemnificative, cum sunt hainele, prefer să îl folosesc în găsirea unor soluţii şi strategii de a inova lumea".

Chiar şi actualul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a oferit o explicaţie pentru faptul că se îmbrăca tot timpul în costume de culoare gri sau albastru închis: "Mă vedeţi că port doar costume gri sau albastru închis. Da, fac acest lucru în ideea de a micşora numărul deciziilor nesemnificative pe care le iau într-o zi, precum ce îmbrac sau ce mănânc, pentru că am multe decizii importante de luat şi am nevoie de o minte clară şi odihnită".

Steve Jobs, fondatorul celebrei companii Apple, a fost adeptul blugilor clasici şi al unui plover ce mereu trebuia să fie negru. Nici el nu a făcut excepţie de la ideea conform căreia nu este nevoie să ne concentrăm atenţia pe deciziile mai putin semnificative, pentru a putea să îţi canalizezi întreaga energie într-o cauză cu implicaţii şi beneficii mult mai mari. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici