De ce şi-a retras Andreea Berecleanu copiii din şcolile de stat?

La 43 de ani, este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România.

3142 afișări
Imaginea articolului De ce şi-a retras Andreea Berecleanu copiii din şcolile de stat?

De ce şi-a retras Andreea Berecleanu copiii din şcolile de stat?

Andreea Berecleanu şi-a retras copiii din şcolile de stat. Eva şi Petru au urmat cursurile şcolii britanice. Într-un interviu recent pentru cristinastanciulescu.ro (#mamecuclasă) Andreea a explicat pentru prima oară de ce a luat această decizie.

Andreea Berecleanu îşi doreşte tot ce-i mai bun în materie de educaţie pentru cei doi copii ai ei, Eva (17 ani) şi Petru (13 ani), de aceea ştirista a luat decizia de a-i retrage de la şcolile de stat şi de a-i înscrie într-o instituţie privată, cu predare în limba engleză.

”Eu am renunţat la programa româneasca când Eva era în clasa a VII-a, primul semestru, şi Petru era în clasa a II-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe şanse şi nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor. Şcoala britanică este complet diferită de şcoala românească. Toate materiile sunt studiate în limba engleză, examenele sunt aceleaşi ca şi pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testări  se face de către o comisie britanică. Abordarea este diferită, conţinutul informaţiei este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai uşoară, dar cu siguranţă mai prietenoasă şi mai logică decât în manualele romaneşti. În plus, cel puţin în ce priveşte manualul de limba română, cel pe care am apucat să-l descopăr cât Eva era încă în sistemul de stat, este dezamăgitor.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici