De la Memorialul din Nisa la băiatul din Turcia înfăşurat în steag: Fotografii tulburătoare din lume - FOTO

Editorii de la publicaţia The Guardian au făcut o selecţie a celor mai percutante şi zguduitore din întreaga lume, ce reflectă realitatea cotidiană, fie sumbră, fie luminoasă. Imaginile surprind un spectru larg de evenimente: De la Memorialul din Nisa până la recensământul lebedelor din Londra.

5066 afișări
Imaginea articolului De la Memorialul din Nisa la băiatul din Turcia înfăşurat în steag: Fotografii tulburătoare din lume - FOTO

De la Memorialul din Nisa la băiatul din Turcia înfăşurat în steag: Fotografii tulburătoare din lume - FOTO

Supravieţuitorii şi rudele victimelor Războiului Civil Spaniol participă la un concert desfăşurat în Barcelona, în incinta El Palau de la Musica. Cea mai mare reuniune a supravieţuitorilor războiului a fost organizată pe 18 iulie în aceeaşi sală de concerte unde violoncelistul şi dirijorul catalan Pau Casals repeta înaintea unui concert, când a fost anunţat că în ţară se petrece o lovitură de stat. Autorul fotografiei este David Ramos pentru Getty Images.

Fotograful Eduardo Soteras a surprins pentru AFP populaţia de hutus care locuieşte în corturile pentru persoanele fără adăpost. Tensiunile au devenit intense între populaţiile hutus şi kobos din Buleusa, în Republica Democrată Congo, când oamenii s-au întors în sat, după ce au fost evacuaţi din cauza acţiunilor rebelilor Rwandan Hutus în noiembrie 2015.

În Cleveland, Ohio, pe 18 iulie a început Convenţia Republicană. Delegaţii texani au fost surprinşi pe arena Quicken Loans, în prima zi a convenţiei unde Donald Trump ar putea fi învestit oficial drept candidat la preşedinţia Americii, într-o fotografie semnată de Timothy A. Clary şi difuzată de AFP.

O imagine emoţionantă de la recensământul lebedelor de pe râul Tamisa, din Londra se află în selecţia editorilor de la The Guardian. Anthony Devlin a fotografiat o fetiţă care ţine în mâini un pui de lebădă.

În Istanbul, Turcia, un băiat este înfăşurat într-un steag imprimat cu chipul primului preşedinte turc, Mustafa Kemal Atatürk. Fotografia a fost făcută în piaţa Taksim de românul Daniel Mihailescu, pentru AFP, după lovitura de stat eşuată.

GALERIE FOTO

Mulţimi de oameni ţin un moment de reculegere în Nisa, pe Bulevardul "Promenade des Anglais", omagiind astfel victimele atentatului terorist petrecut de Ziua Naţională a Franţei. Fotografia a fost realizată de Eric Gaillard pentru Reuters.

În Kabatiya, un tânăr palestinian se plimbă prin casa lui Bilal Abu Zeid, care a fost demolată de armata israeliană. Fotografia aparţine lui Majdi Mohammed.

Echipa "Holly Mills of Great Britain" concurează la campionatul european de tineret la săritura în înălţime, desfăşurat în Tbilisi, Georgia. Fotograful se numeşte Joosep Martinson.

În China, oamenii sunt în vacanţă şi merg să înoate în cea mai mare şi mai aglomerată piscină publică, denumită "Marea Moartă", într-o zi caniculară. Fotografia a fost prezentată de Imaginechina.

În Venaria, Italia, fotograful Marco Bertorello a surprins compania de artişti pirotehnişti "Groupe F" în timpul spectacolului "A fleur de peau".

Un artist decorează palma unui om religios din Nepal cu henna în timpul festivităţilor pentru Shravan, în Kathmandu, Nepal. Potrivit calendarului nepalez, Shravan este considerată cea mai sfântă lună a anului. Fotograful este Prakash Mathema pentru AFP.

O somaleză cu trăsături extrem de frumoase, de 27 de ani, a fost fotografiată la Londra de Caroline Irby pentru seria fotografie ce documentează vieţile refugiaţilor ce au căutat securitatea în Marea Britanie.

În Bangkok, Thailanda, prizonierii stau pe podea în timpul unei vizite a inspectorilor superiori în închisoarea de maximă securitate Klong Prem. Fotografia a fost realizată de Jorge Silva pentru Reuters.

În East Rutherford, Statele Unite, Chris Martin şi Coldplay au fost fotografiaţi în timpul turneului "A Head Full of Dreams". Fotograful este Kevin Mazur.

Un dependent de droguri îşi ridică mâna murdărită de cerneală şi se predă oficialităţilor din guvernul localm, acceptând să ia parte la campania anti-drog, în Tanauan Batangas, Filipine. Fotograful care a suprins instantaneul pentru Reuters se numeşte Erik de Castro.

Într-o belvedere din Diqing, China oamenii privesc inundaţiile de pe râul Jinsha. Fotografia este prezentată de Reuters.

Fotografiile pot fi văzute aici

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici