Video De Ziua NATO, ciobănescul Dino va primi o porţie în plus de super-premium şi mingea preferată

Cei 15 ani de la aderarea României la NATO sunt sărbătoriţi şi de către cel mic soldat al Armatei Române. Dino are 5 ani şi este un ciobănesc german antrenat să detecteze material exploziv. El va primi o „permisie” de două zile de odihnă şi o porţie în plus de super-premium, hrana lui preferată.

799 afișări

La prima vedere, Dino pare doar un frumos „câine lup” pus pe şotii, care vrea doar să se joace cu mingea. În realitate, ciobănescul german în vârstă de 5 ani este un adevărat soldat al Armatei Române. Şi nu este un simplu soldat, ci unul pregătit să înfrunte riscul şi pericolul în prima linie.

„Dino este pregătit şi antrenat pentru detectarea materialelor explozive. El face parte din Grup 2 EOD Bucureşti şi este în vârstă de cini ani şi jumătate. Nu a participat la misiuni, dar este pregătit să o facă ori de câte ori este nevoie. Este foarte inteligent şi ascultător, dar este şi bine îngrijit. Îl hrănim doar cu mâncare specială”, a declarat pentru MEDIAFAX, reprezentantul Armatei care îl antrenează pe Dino.

Câinele şi „stăpânul” lui au fost prezenţi duminică la Ziua Porţilor deschise cu ocazia Zilei NATO, organizată la MApN, unde au fost expuse mai multe elemente de tehnică militară. După această zi copleşitoare, în care a fost admirat şi mângâiat de zeci de persoane, Dino va primi două zile de „permisie” pentru odihnă, în care se va juca cu mingea preferată, iar pentru că este sărbătoare, frumosul căţel va primi şi o porţie în plus de hrană super-premium, care este favorita lui.

Nu la fel de simpatic, dar foarte spectaculos şi eficient este şi „colegul” lui Dino, Caliber T5, un roboţel de intervenţie care „prinde” bombe, şi care a făcut furori la expoziţia de la MApN, spre bucuria copiilor, care doar în filme au mai văzut asemenea „jucării”. Caliber este de mici dimensiuni, îngust şi uşor, destinat să asiste specialiştii EOD în misiunile de neutralizare sau distrugere a muniţiilor neexplodate sau a dispozitivelor improvizate.

Cei prezenţi la expoziţia de duminică de la MApN au putut vedea pe viu şi autografele eroilor Stelei de la Sevilia, din 1986, atunci când echipa Armatei a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Semnăturile jucătorilor de atunci sunt trecute pe un tricou expus la standul CSA Steaua Bucureşti.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice. La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici