Debutul Tamarei Buciuceanu este sărbătorit la Gala Teatrului Metropolis 12

Cei 65 de ani trecuţi de la debutul respectatei actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească sunt sărbătoriţi la Gala Teatrului Metropolis 12, luni seară, evenimentul marcând, totodată şi cei 12 ani trecuţi de la înfiinţarea instituţiei de spectacole, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

606 afișări
Imaginea articolului Debutul Tamarei Buciuceanu este sărbătorit la Gala Teatrului Metropolis 12

Debutul Tamarei Buciuceanu este sărbătorit la Gala Teatrului Metropolis 12

Manifestarea oferă ocazia unei întâlniri emoţionante între artişti de seamă ai generaţiei de aur şi tineri actori apreciaţi atât pe scenă, cât şi pe marile ecrane.

"Gala Teatrului Metropolis" marchează, într-un mod festiv, 12 ani de existenţă a primului teatru de proiecte din Bucureşti, evenimentul având-o în prim plan pe cunoscuta Tamara Buciuceanu-Botez.

"De 12 ani a devenit deja o tradiţie ca Teatrul Metropolis să le ofere iubitorilor de teatru ocazia de a se bucura de momente memorabile. Datorită calităţii şi originalităţii ofertei culturale, Teatrul Metropolis şi-a construit o imagine puternică în peisajul teatral al Capitalei, încântând publicul cu peste 3.500 de reprezentaţii de succes ale spectacolelor remarcabile din repertoriu, realizate de 60 de regizori, cu implicarea a 600 de actori foarte talentaţi. Este esenţial să susţinem noua generaţie de tinere talente pentru a menţine vie arta spectacolului şi, în acelaşi timp, să preţuim marile valori ale teatrului românesc. În acest context, Teatrul Metropolis organizează un eveniment deosebit", arată organizatorii.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. Printre cele peste 1.500 de roluri memorabile se numără cel al Anetei Duduleanu din "Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din "Chiriţa în provincie", în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din "Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici