Decizie DRASTICĂ pentru combaterea poluării. Ce au fost în stare să facă autorităţile din Oslo

În 2015, autorităţile din Oslo au decis ca prin centrul oraşului să nu mai circule deloc autovehicule până în 2019, scrie Business Magazin.

1979 afișări
Imaginea articolului Decizie DRASTICĂ pentru combaterea poluării. Ce au fost în stare să facă autorităţile din Oslo

Decizie DRASTICĂ pentru combaterea poluării. Ce au fost în stare să facă autorităţile din Oslo

Capitala Norvegiei este regăseşte pe lista scurtă a oraşelor care interzic accesul autoturismelor în unele zone pentru a reduce poluarea şi a îmbunătăţi calitatea vieţii.  Cât s-a apropiat de acest obiectiv în ultimii doi ani se arată într-un articol al publicaţiei Curbed.com.

În primul rând, s-au implementat idei ce au dovedit un real succes în alte oraşe, cum ar fi scumpirea taxelor de circulaţie pentru autoturisme şi crearea unei zone strict pietonale în centrul oraşului. Însă cea mai dramatică schimbare în acest scop se referă la transformarea străzilor din Oslo. Până la sfârşitul anului oraşul va elimina toate locurile de parcare stradale pentru a face mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti. Imaginile incredibile ale echipajelor de stradă care pavează spaţiile de parcare pentru a crea bulevarde largi au împânzit reţelele de socializare. 

CITEŞTE CONTINUAREA PE BM

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici