Decizie istorică: A fost desemnată prima femeie într-un rol de conducere la Vatican

Papa Francis a numit, pentru prima dată în istorie, o femeie într-o poziţie de management în cadrul Vaticanului, relatează BBC.

546 afișări
Imaginea articolului Decizie istorică: A fost desemnată prima femeie într-un rol de conducere la Vatican

sursaă FOTO: Twitter

Francesca Di Giovanni, în vârstă de 66 de ani, a devenit prima femeie numită de Vatican într-o poziţie de management în cadrul instituţiei, relatează BBC.

Papa Francisc a desemnat-o pe Giovanni să ocupe rolul de avocat al Vaticanului. Aceasta se va ocupa de gestionarea relaţiilor dintre Vatican şi alte entităţi, înclusiv Naţiunile Unite. 

Papa Francisc s-a aratăt un susţinător al ideii conform căreia femeile ar trebui să ocupe funcţii înalte la Vatican. Francesca di Giovanni lucrează de 27 de ani în cadrul Vaticanului şi deţine o diplomă în avocatură.

Printre specializările noii avocate a Vaticanului se numără problematica emigraţiei refugiaţilor, statutul femeii, properietatea intelectuală şi turismul.

„Sper că statutul meu de femeie se reflectă într-o manieră pozitivă în această nouă provocare, desiguri consider că şi colegii mei bărbaţi deţin aceleaşi abilităţi. Responsabilitatea pe care o am are legătură cu faptul că sunt potrivită pentru acest rol şi nu are de-a face cu faptul că sunt femeie”, a declarat Francesca Di Giovanni. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici