Decizie SURPRIZĂ: Motivul pentru care preşedintele executiv al Starbucks se retrage, după 36 de ani în care a gestionat cu succes uriaş expansiunea companiei

Howard Schultz, preşedintele executiv al Starbucks, a anunţat că se va retrage din această funcţie, după 36 de ani în care a gestionat expansiunea companiei de la o singură cafenea la un lanţ de peste 28.000 de cafenele în toată lumea, informează presa internaţională.

1563 afișări
Imaginea articolului Decizie SURPRIZĂ: Motivul pentru care preşedintele executiv al Starbucks se retrage, după 36 de ani în care a gestionat cu succes uriaş expansiunea companiei

Decizie SURPIZĂ: Motivul pentru care preşedintele executiv al Starbucks, după 36 de ani în care a gestionat cu succes uriaş expansiunea companiei

Schultz, care va rămâne preşedintele emerit al companiei după retragerea sa, a admis că nu exclude posibilitatea unei candidaturi la preşedinţia Statelor Unite.

"Intenţionez să mă gândesc la o serie de opţiuni, care ar putea include o funcţie publică, dar sunt departe de a fi luat o decizie în legătură cu viitorul", a declarat Howard Schultz, potrivit postului CNBC.

Şeful Starbucks a fost în mod frecvent menţionat ca un potenţial candidat în 2020 la preşedinţia SUA din partea Partidului Democrat şi a devenit tot mai implicat în discuţiile pe teme politice, inclusiv criticându-l pe preşedintele Donald Trump, despre care a afirmat că este "preşedintele care creează episodic haos, în fiecare zi"

Într-un interviu acordat luni cotidianului The New York Times, Howard Schultz a afirmat: "De ceva vreme sunt profund îngrijorat pentru ţara noastră - divizarea crescând în plan intern şi poziţia noastră în lume".

"Unul dintre lucrurile pe care vreau să le fac în următorul meu capitol este să descopăr dacă există un rol prin care aş putea să dau înapoi", a declarat şeful Starbuck, adăugând: "Nu sunt încă exact sigur ce înseamnă acest lucru".

După retragerea lui Howard Schultz, efectiv din data de 26 iunie, conducerea companiei Starbucks va fi preluată de Myron E. Ullman, fost preşedinte şi director general al J.C. Penney, care a fost numit preşedinte, în timp ce Mellody Hobson, anterior preşedinte şi director al firmei Ariel Investments, va avea funcţia de vicepreşedinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici