Denzel Washington revine pe Broadway

Actorul american Denzel Washington va reveni pe Broadway, după o pauză de cinci ani, în spectacolul "Fences", inspirat din piesa omonimă recompensată cu premiul Pulitzer, a scriitorului August Wilson, informează variety.com.

84 afișări
Imaginea articolului Denzel Washington revine pe Broadway

Denzel Washington revine pe Broadway (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Denzel Washington va interpreta rolul lui Troy Maxson, patriarhul familiei Maxson, rol jucat iniţial de actorul James Earl Jones. Regizorul spectacolului va fi Kenny Leon.

Repetiţiile vor începe în luna februarie, iar premiera spectacolului este programată pentru luna aprilie a anului viitor.

Denzel Washington va fi prezent într-un număr de 14 reprezentaţii ale acestui spectacol, urmând să joace pe Broadway până la jumătatea lunii iulie.

Actorul a mai jucat pe Broadway, în 2005, când a interpretat rolul lui Brutus în spectacolul "Julius Caesar". Acel rol i-a convins pe producătorii de teatru că o vedetă de cinema cu mare succes de casă poate să atragă şi iubitorii clasici de teatru.

La fel au stat lucrurile şi pentru Sean Combs, în 2004, rapperul american fiind foarte apreciat în spectacolul "A Raisin in the Sun". Prezenţa lui Denzel Washington timp de 14 săptămâni în spectacolul "Julius Caesar" a contribuit la obţinerea unor încasări totale de 8,5 milioane de dolari.

Denzel Washington se alătură astfel unor nume importante de la Hollywood care au decis să joace pe Broadway în 2010. Este cazul actorilor Daniel Craig şi Hugh Jackman, prezenţi pe afişul spectacolului "A Steady Rain", dar şi a britanicului Jude Law, care joacă în "Hamlet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici