Dependenţa de internet se poate trata!

O clinică din Londra a pus la punct un program special conceput pentru a trata dependenţa de internet a adolescenţilor, un fenomen care a căpătat amploare în ultimii ani şi care riscă să "perturbe serios" vieţile tinerilor, au anunţat, joi, reprezentanţii acestei instituţii.

21 afișări
Imaginea articolului Dependenţa de internet se poate trata!

Dependenţa de internet se poate trata!

Anunţată ca o premieră pentru Marea Britanie, reprezentanţii spitalului Capio Nightingale, din centrul Londrei, au declarat că au iniţiat programul "Young Person's Technology Addiction" (Dependeţa tehnologică a tinerilor), după ce au primit numeroase apeluri disperate din partea mai multor părinţi.

"Petrecerea timpului liber, fără limite, pe internet, în faţa ecranului unui computer sau în sălile de jocuri electronice, poate deveni un handicap serios în vieţile tinerilor", a declarat medicul Richard Graham, coordonatorul acestui program.

Îngrijirile medicale sunt adaptate pentru fiecare pacient şi variază de la internarea în secţia de terapie intensivă a clinicii la sesiunile de grup sau individuale. "Principiul de bază constă în stimularea activităţilor sociale care nu au legătură cu internetul şi în conceperea unor strategii pentru a face faţă problemelor ce pot apărea în timp ce o persoană este conectată la internet, în special în cazul hărţuirii cibernetice", au precizat reprezentanţii acestei clinici, specializate în tratarea afecţiunilor mintale.

Terapia are ca scop creşterea nivelului de încredere al adolescenţilor pe parcursul viitoarelor lor întâlniri "din viaţa reală", spre deosebire de dialogurile lor purtate pe internet, în special pe reţeaua de socializare Facebook, şi să îi ajute să "administreze mai bine energia şi excitaţia care urmează după o şedinţă prelungită de jocuri electronice". Accentul este pus pe tehnicile care îi ajută să se deconecteze de la această stare, au explicat reprezentanţii clinicii londoneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici