DEPORTAT de Trump după 30 de ani trăiţi în SUA: Avea 10 ani când a trecut ilegal graniţa din Mexic/ Momentul sfâşietor când îşi ia ADIO de la copii | VIDEO

În urmă cu 30 de ani familia lui Jose Garcia, un peisagist în vârstă de 39 de ani, a ajuns ilegal în SUA. Acum o decizie a lui Trump l-a pus într-o situaţie imposibilă. Tată a doi copii, el şi-a luat „la revedere” de la familia sa, luni dimineaţă, pe Aeroportul Detroit Metro, cu destinaţia Mexic.

889 afișări
Imaginea articolului DEPORTAT de Trump după 30 de ani trăiţi în SUA: Avea 10 ani când a trecut ilegal graniţa din Mexic/ Momentul sfâşietor când îşi ia ADIO de la copii | VIDEO

Avea 10 ani când a ajuns cu părinţii săi în SUA, la 30 de ani destanţă decizia lui Trump l-a deportat în Mexic. Momentul sfâşietor când îşi ia ADIO de la copiii lui | VIDEO

Potrivit CNN, încă din anul 2009, acesta se afla în pericol de a fi deportat, dar a primit protecţie sub mandatul Obama. Pe fondul campaniei anti-migraţie a actualului preşedinte al SUA, Donald Trump, Garcia a fost anunţat că trebuie să se întoarcă în Mexic, nu mai târziu de luna noiembrie a anului trecut.

Familia lui Garcia a sperat că ICE (Immigration and Customs Enforcement) îi va extinde şederea bărbatului în SUA, sub incidenţa DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals).

Oficialii ICE au declarat însă că legea DACA pentru protecţia imigranţilor nu mai este valabilă, astfel încât Jose Garcia trebuie să părăsească America.

Clipul video în care Garcia îşi ia „la revedere” de la familia sa, înconjurat de autorităţile biroului de imigraţie, a devenit viral pe reţelele sociale. Soţia acestuia, Cindy Garcia, a declarat pentru CNN că Jose nu este „un infractor” şi preşedintele Trump ar trebui să ştie acest lucru.

„Da, a ajuns aici la vârsta de 10 ani şi da, a intrat ilegal în ţară, dar nu are cazier şi cazul său trebuie analizat individual, deoarece merită să trăiască în ţara pe care o cunoaşte, nu în Mexic”, a declarat soţia bărbatului.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici