Descoperire inedită. O bucată dintr-un sarcofag de epocă romană a fost găsită în locuinţa unui constănţean

O bucată dintr-un sarcofag de epocă romană a fost găsită vineri în locuinţa unui constănţean.

4084 afișări
Imaginea articolului Descoperire inedită. O bucată dintr-un sarcofag de epocă romană a fost găsită în locuinţa unui constănţean

O bucată dintr-un sarcofag de epocă romană a fost găsită vineri în locuinţa unui constănţean

Poliţişti de la Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional, din cadrul IPJ Constanţa, au ridicat, vineri, în vederea indisponibilizării, de la locuinţa unui bărbat din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional.

Bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanţa, ulterior fiind folosită ca material de construcţie la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian).

Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa ca aparţinând epocii romane (sec. al II/III-lea) şi evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici