Descoperire inedită: peştele cu cap transparent VIDEO

Adânc în ocean, între 600 şi 800 de metri sub nivelul apei, există peşti care privesc printr-un cap transparent şi au ochi ca nişte sfere de smarald hipnotizante.

3921 afișări
Imaginea articolului Descoperire inedită: peştele cu cap transparent VIDEO

FOTO Monterey Bay Aquarium Research Institute

Rarul peştişor îşi urmăreşte prada cu ajutorul unor ochi ce se rotesc şi sunt extrem de sensibili la lumină, înveliţi într-o membrană transparentă, umplută cu lichid. Ochii, îndreptaţi în sus, nu în faţă, îi ajută să urmărească prada, oriunde ar fugi, sau să fure mâncarea altor „vecini”.
 
Nuanţa verde (care provine, de fapt, dintr-un pigment galben) acţionează drept ochelari de soare pentru peştişorii ciudaţi, pentru a-i ajuta să îşi urmărească prada. Nu există niciun loc unde să te ascunzi în apele deschise ale adâncurilor oceanului, iar multe animale care trăiesc aici au pântecele strălucitor care le protejează - prada bioluminescentă este greu de reperat în lumina slabă şi albastră a soarelui care se scurge în jos, în apa oceanului - dar peştele Barreleye este cu un pas înainte.
 
Ochii tubulari ai barreleye-ului sunt extrem de sensibili şi captează multă lumină, ceea ce este util în adâncurile oceanului, ajutându-l să găsească uşor prada. Deasupra gurii, ceea ce par ochi sunt de fapt „nările” peştelui. 
 
„Întotdeauna m-a nedumerit faptul că ochii lor erau îndreptaţi în sus. Imaginaţi-vă că încercaţi să mâncaţi ceva ce este în faţa voastră, în timp ce vă fixaţi ochii în tavan”, explică Bruce Robison, biolog marin la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium din California, pentru The Guardian.
 
Peştele Barreleye (Macropinna microstoma) trăieşte în Oceanele Atlantic, Pacific şi Indian. 
 
Până acum, cercetătorii din California au găsit doar specimene moarte, prinse cu plase, aşadar sunt convinşi că peştele barreleye este extrem de rar.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici