Descoperirea şocantă a specialiştilor, după ce au făcut autopsia unei căprioare. Ce au găsit în stomacul animalului

Moartea unei căprioare într-un parc naţional din Thailanda a fost de natură să aducă o nouă şi tristă confirmare a efectului devastator pe care-l are gestionarea proastă a plasticului asupra vieţii de pe planetă.

2484 afișări
Imaginea articolului Descoperirea şocantă a specialiştilor, după ce au făcut autopsia unei căprioare. Ce au găsit în stomacul animalului

Moartea căprioarei. Mănuşi de cauciuc şi chiloţi bărbăteşti găsite în stomacul unui cerb

Nu mai puţin de şapte kg de plastic şi alte deşeuri au fost găsite în stomacul unui căprior, de la lenjerie intimă bărbătească, pungi de plastic, ambalaje de cafea, dintre cele de unică doză, chiar şi frânghii din plastic, scrie bbc.com.

Specialiştii care au făcut autopsia animalului au spus că acesta a mâncat plastic mult timp înainte ca el să moară. Mai devreme, tot în acest an, un pui de dugong (un mamifer marin de dimensiuni medii) a murit după ce a mâncat plastic.

„Luaţi gunoiul cu voi când mergeţi în natură”

Fusese salvată, în primă instanţă, iar filmuleţul despre salvarea ei făcuse carieră pe internet. Din păcate, animalul a murit la câteva luni după acest episod, iar specialiştii au spus că moartea animalului a fost cauzată de o bucată de plastic care îi obstrucţionase stomacul.

Cerbul de 10 ani care a murit pe 25 noiembrie fusese găsit de o echipă de patrulare a rezervaţiei Khun Sathan National Park. În stomacul animalului au mai fost găsite mănuşi de cauciuc, tăiţei şi chiar şi un prosop de dimensiuni mici.

„Credem că animalul a mâncat plastic cu mult timp înainte să moară”, au spus oficialităţile rezervaţiei, care au adăugat că motivul morţii ar putea să fie faptul că o bucată de plastic i-a obstrucţionat un duct alimentar.

Miliarde de bucăţi de plastic se aruncă anual doar Thailanda

Ştirea a provocat rumoare pe social media. Dintre utilizatori, mulţi au criticat lipsa de respect a turiştilor pentru natură, lipsa de responsabilitate. „Când mergeţi într-o pădure, adunaţi gunoiul după voi, daţi dovadă că sunteţi responsabili!”, a scris cineva.

Un alt utilizator a scris despre necesitatea educaţiei şi despre cât e de important să educăm copiii să strângă după ei.

Organizaţia Greepeace spune că, anual, 75 de miliarde de bucăţi de plastic sunt aruncate în natură numai în Thailanda.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici