Desene şi picturi ale legendarului pugilist Muhammad Ali vor fi scoase la licitaţie. Sumele la care sunt estimate

  • O colecţie rară de schiţe şi tablouri ale boxerului american Muhammad Ali, va fi scoasă la licitaţie, la New York, săptămâna viitoare.
  • Colecţia de 24 de piese, multe dintre ele în stil de desen animat şi unele semnate, reflectă interesul lui Ali pentru religie şi justiţie socială.
287 afișări
Imaginea articolului Desene şi picturi ale legendarului pugilist Muhammad Ali vor fi scoase la licitaţie. Sumele la care sunt estimate

Sursă FOTO: Hepta

Muhammad Ali a fost inspirat să deseneze şi să picteze de către tatăl său, Cassius Clay Senior, un artist profesionist. Ali a continuat să picteze şi să deseneze în mod neoficial, pe măsură ce a crescut, înscriindu-se în cele din urmă la cursul lecţii de artă ale artistul LeRoy Neiman, specializat în artă sportivă.

Ali desena şi picta în mod obişnuit subiectele care îi erau cele mai apropiate: boxul, drepturile civile, pacea mondială şi umanitarismul.

"Ref (arbitre, n.r.), el a plutit ca un fluture şi a înţepat ca o albină!", se citeşte în bula de text a unui boxer pus la pământ de un adversar, cu braţele ridicate în semn de victorie, dintr-un desen făcut în stilul benzilor desenate.

Lucrarea, numită "Sting Like a Bee", a fost realizată de Ali în 1978, în timpul filmărilor pentru miniseria istorică "Freedom Road", în care a jucat, au precizat cei de la casa de licitaţii Bonhams. Aceştia precizează că este de aşteptat ca preţul să ajungă la o sumă cuprinsă între 40.000 şi 60.000 de dolari, la licitaţia din 5 octombrie.

Bonhams a precizat în anunţul licitaţiei că pasiunea lui Ali pentru desen era puţin cunoscută, dar că îi plăcea să deseneze ca o modalitate de a se relaxa după o luptă sau un antrenament.

"O mulţime de oameni sunt entuziasmaţi pentru că nimeni nu ştia că era un artist şi nimeni nu ştia despre această comoară de opere de artă. Aşa că vedem mult interes şi multă emoţie", a declarat Helen Hall, directorul de cultură populară la Bonhams.

Lucrările scoase la vânzare provin din colecţia lui Rodney Hilton Brown, care a lucrat cu Ali la lucrările sale.

Fostul campion mondial la categoria grea, care şi-a anunţat convertirea la islam în 1964, la apogeul carierei sale, a murit în 2016, la vârsta de 74 de ani, după o lungă luptă cu boala Parkinson.

"The Starving Children of Mississippi", din 1967, prezintă o figură în pantaloni scurţi care spune "Am vrut să lupt doar pentru a vă ajuta să vă hrăniţi, voi, săracii copii negri".

"Există un desen care face referire la revoltele rasiale din L.A. şi Newark din anii '65 şi '67", a spus Hall, citat de Reuters. "Unul dintre tablouri este dedicat islamului. Se convertise de curând. Apoi, unele dintre ele au un ton mai lejer şi se referă la box."

Alte lucrări din colecţie sunt "America: The Big Jail", din 1967, şi "War in America", care este estimat să se vândă cu sume cuprinse între 25.000 şi 35.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici