Designerul român care creează haine uluitoare din firele de la cablurile electrice

  • Alexandra Sipa creeaza modele realizate din firele de la cablurile electrice.
  • Designerul a povestit că i-a venit ideea după ce i s-au rupt căştile.
  • In colecţia Alexandrei Sipa există o rochie la care a lucrat mai mult de 1000 de ore.
521 afișări
Imaginea articolului Designerul român care creează haine uluitoare din firele de la cablurile electrice

Foto: alexandrasipa.com

Designerul român Alexandra Sipa nu aruncă nimic. O parte din colecţia ei cuprinde modele realizate din firele aruncate de la cabluri. Ea face rochii tip clopot şi topuri asemănătoare cu corsetele.
 
Ideea i-a venit pe când era în anul doi de studiu la prestigioasa şcoala de modă de la Londra, Central Saint Martins. 
 
"Studiam proiectul meu de sustenabilitate pentru şcoală şi mi s-au rupt căştile. Am observat că firele din interior erau foarte colorate. Era a cincea oară când îmi rupeam căştile în acel an, aşa că am vrut să găsesc o modalitate de a le reutiliza şi m-am gândit să creez o ţesătură din ele,” a povestit Alexandra Sipa, potrivit emerging-europe.com.
 
De aici a apărut conceptul ei de bază: reciclarea respectă moda. 
 
Paleta de culori vibrantă a firelor, este, în mod paradoxal, o reînviere a hainelor tradiţionale purtate de femeile din Romania. Acest lucru a fost influenţat şi de călătoriile făcute în ultimii ani în România, în special in Bucureşti.
 
"Estetica Bucureştiului este un amestec de arhitectură franceză, complexe de apartamente gri şi structuri comuniste megalomane, precum Palatul Parlamentului. De obicei, femeile sunt foarte atente la felul în care arată, cum se îmbracă pentru o ieşire la supermarket şi iubesc aspectul ultra glamour, ultra feminin," a mai spus Alexandra Sipa. 
 
În colecţia pentru examenul de absolvire din acest an, Alexandra a inclus o rochie cu vrăjitoare, pentru care a muncit mai mult de 1.000 de ore. Piesa a fost realizată din materiale reciclate şi tehnici tradiţionale. Acum, designerul lucreaza la un magazin online si face îmbrăcămintea accesibilă şi abordabilă.
 
Alexandra Sipa are 23 de ani şi s-a născut în Bacău. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici