Deţinătoarea recordului mondial pentru cele mai lungi codiţe împletite ar putea paraliza

Asha Mandela, deţinătoarea recordului mondial pentru cele mai lungi codiţe împletite - aproximativ 17 metri -, ar putea paraliza din cauza greutăţii mari a podoabei capilare, care ajunge la 19 kilograme.

975 afișări
Imaginea articolului Deţinătoarea recordului mondial pentru cele mai lungi codiţe împletite ar putea paraliza

Deţinătoarea recordului mondial pentru cele mai lungi codiţe împletite ar putea paraliza (Imagine: ashamandela.weebly.com)

În ciuda faptului că medicii au avertizat-o că ar putea paraliza din cauza greutăţii părului, aceasta refuză să renunţe la podoaba capilară, informează dailymail.co.uk.

Asha, care locuieşte în Atlanta, Georgia, a declarat: "Părul meu a devenit o parte din mine. Reprezintă viaţa mea. Niciodată nu îl voi tunde". "Să îmi tund părul ar fi ca şi cum m-aş sinucide. Aş fi ca un zombie", a mai spus aceasta.

Asha Mandela, în vârstă de 47 de ani, deţine recordul mondial Guinness pentru cele mai lungi codiţe împletite.

Aceasta îşi consideră părul ca fiind "copilul ei" şi crede că podoaba capilară a ajutat-o să se vindece de cancer şi să se recupereze după două accidente cerebrale şi două atacuri de cord.

Femeia are nevoie de două zile pentru a-şi spăla şi usca părul.

Pe de altă parte, medicii i-au recomandat acesteia să ia în considerare ideea de a renunţa la părul ei, din motive de sănătate, principala problemă fiind cea a greutăţii podoabei capilare.

"Medicii cred că am o deformare a coloanei vertebrale, iar gâtul meu ar putea ceda într-o zi, sub presiunea greutăţii, ceea ce ar putea avea consecinţe grave asupra sănătăţii mele, cel mai probabil aş putea paraliza", a declarat aceasta.

Asha Mandela s-a născut în Trinidad-Tobago şi a început să îşi lase părul să crească în urmă cu 25 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici