Dezastrul climatic din Australia: Momentul în care un cangur ars cere ajutorul unui adolescent. FOTO

Ecologiştii estimează că aproape 500.000 de animale au murit în urma incendiilor de vegetaţie care continuă să faca ravagii în Australia. Totodată, poveşti şi imagini emoţionante continuă să apară în spaţiul online, acestea arătând haosul creat de flăcări, scrie anewspost.com.

1165 afișări
Imaginea articolului Dezastrul climatic din Australia: Momentul în care un cangur ars cere ajutorul unui adolescent. FOTO

Sursa FOTO: Twitter @JJV_FrostBird

În cel mai recent incident surprins de fotografi, un cangur poate fi văzut cum cere ajutorul unui adolescent, după ce animalul a fost ars de flăcări. Adolescentul îl stropeşte pe cangur iar apoi îi oferă să bea apă. La început, soarta animalului a fost necunoscută, dar, din fericire, presă locală a confirmat că animalul a supravieţuit şi se află sub tratament.

Un alt caz arată cum un pompier îi da să bea apă unui cangur numit Jerry, în Parcul Naţional Stirling Range. Jerry a fost recent salvat din calea flăcărilor, iar acum este îngrijit de medicii veterinari, scrie anewspost.com.

Ryan Pollock, un angajat al parcului, a publicat o fotografie pe Instagram, prin care a descris incidentul. „A fost un moment emoţionant. După ce Jerry şi-a potolit setea, a plecat spre zonele care nu au fost cuprinse încă de incendii”, a scris Pollock. 

Incendiile de vegetaţie din Australia ar fi de cinci ori mai mari decât cele care au afectat Pădurea Amazoniană. După cum a fost relatat şi la începutul anului 2020, aproape 500 de milioane de animale au murit în urma dezastrului climatic.

Autorităţile din Australia au îndemnat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele şi să se adăpostească în locuri mai sigure. Regiunea Victoria a declarat stare de dezastru în zonele care găzduiau aproape 100.000 de locuitori. Incendiile au început în septembrie 2019, iar în ultimele luni se estimează că 1.300 de locuinţe au fost distruse. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici