Diane Kruger şi Nuri Bilge Ceylan, în juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2015

Actriţa germană Diane Kruger şi regizorul turc Nuri Bilge Ceylan fac parte din juriul celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, care se va desfăşura în perioada 2 - 12 septembrie, au anunţat luni organizatorii evenimentului, potrivit lefigaro.fr.

130 afișări
Imaginea articolului Diane Kruger şi Nuri Bilge Ceylan, în juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2015

Diane Kruger (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Din juriul Mostrei, cel mai vechi festival cinematografic din lume, mai fac parte scriitorul francez Emmanuel Carrère, regizorul taiwanez Hou Hsiao-hsien, actriţa americană Elizabeth Banks, regizorul italian Francesco Munzi, regizorul polonez Pawel Pawlikowski şi actriţa britanică Lynne Ramsay. Juriul, care va decerna Leul de Aur pentru cel mai bun film şi Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, va fi prezidat în acest an de regizorul mexican Alfonso Cuarón.

Pe lângă Leul de Aur şi Leul de Argin, juriul de la Veneţia va decerna, de asemenea, Marele Premiu, Coppa Volpi - pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă -, premiul Marcello Mastroianni pentru cea mai bună speranţă feminină şi masculină, un premiu pentru cel mai bun scenariu şi un Premiu Special al Juriului.

Nuri Bilge Ceylan, Foto: Arhiva Mediafax Foto

Regizorul francez Bertrand Tavernier va fi recompensat în acest an cu un Leu de Aur pentru întreaga carieră.

Bertrand Tavernier, Foto: AFP

Tot luni au fost anunţate numele personalităţilor care fac parte din celelalte două jurii de la Veneţia, care coordonează secţiunile paralele Orizzonti (care promovează cele mai inovatoare şi avangardiste producţii din industria cinematografică) şi Luigi di Laurentiis (care premiază cele mai bune lungmetraje de debut). Regizorul american Jonathan Demme va fi preşedintele juriului Orizzonti, care îi mai include pe Alex Delaporte, Paz Vega, Fruit Chan şi Anita Caprioli. Juriul care va decerna Premiul Luigi di Laurentiis pentru cel mai bun film de debut - Leone del Futuro - va fi prezidat de cineastul italian Saverio Costanzo, care va fi asistat de Roger Garcia, Natacha Laurent, Charles Burnett şi Daniela Michel.

Selecţia şi programul celei de-a 72-a ediţii a Mostrei vor fi prezentate miercuri, în timpul unei conferinţe de presă ce va fi organizată la Roma. Filmul care va deschide evenimentul este "Everest", regizat de islandezul Baltasar Kormákur, cu Jake Gyllenhaal, Jason Clarke şi Keira Knightley, care va avea premiera mondială la Veneţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici