Diego, ţestoasa care şi-a salvat specia de la extincţie, iese la pensie

  • Ţestoasa gigant Diego, din Galapagos, şi-a salvat specia de la extincţie.
  • Animalul centenar a contribuit la conceperea a peste 800 de pui.
  • Diego a ieşit “la pensie”, fiind readus în insula natală Espanola.
612 afișări
Imaginea articolului Diego, ţestoasa care şi-a salvat specia de la extincţie, iese la pensie

Diego, ţestoasa care şi-a salvat specia de la extincţie, iese la pensie Sursa: nbcnews.ro

Probabil nu te-ai gândit niciodată cum este să fii responsabil de viitorul propriei specii. 

 

Probabil nici Diego, o ţestoasă gigant Espanola, care a avut totuşi o sarcină dificilă: să-şi salveze de la extincţie specia.

În urmă cu 50 de ani, specia Chelonoidis hoodensis de care aparţine ajunsese la doar 14 exemplare pe insula Espanola din Galapagos. Adus de la o grădină zoologică din California şi Inclus într-un program de reproducere derulat pe Santa Cruz, Diego a ajutat la conceperea a 40% din cei 2.000 de pui care au populat insula. Şi, după trei decenii în care şi-a făcut datoria faţă de semeni, ţestoasa centenară şi-a regăsit libertatea în insula natală, de unde se crede că a fost dus în SUA la începutul secolului al 20-lea.

 Din cele circa 15 specii endemice de ţestoase care au populat Galapagos, fostul laborator natural al lui Charles Darwin, trei au dispărut deja complet.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici