Documentarul "Keith Richards: Under the Influence" va avea premiera online, în septembrie - VIDEO

Documentarul "Keith Richards: Under the Influence", de Morgan Neville, va fi lansat pe 18 septembrie, pe platforma online Netflix, în aceeaşi zi în care va apărea pe piaţă şi cel mai recent album solo de studio al chitaristului, "Crosseyed Heart".

112 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Keith Richards: Under the Influence" va avea premiera online, în septembrie - VIDEO

Keith Richards (Foto: Hepta)

"Dacă există un munte Rushmore al rock'n'roll-ului, Keith se află sigur pe el. A reprezentat întotdeauna sufletul muzicii rock, cu toate umbrele şi luminile acesteia", a spus Neville, citat de revista uncut.co.uk.

"Spre liniştea mea, Keith Richards s-a dovedit a fi un om adevărat - plin de umor, înţelepciune şi cunoaştere. Acesta este Keith pe care am muncit să-l suprindem în filmul nostru şi sunt onorat să-l ofer publicului din întreaga lume, prin Netflix", a adăugat regizorul, cunoscut pentru documentarul "20 Feet From Stardom", premiat cu Oscar la gala din 2014 a Academiei americane.

Documentarul a fost realizat în timp ce chitaristul a înregistrat cel mai recent album solo, "Crosseyed Heart", care va fi lansat tot pe 18 septembrie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, filmul suprinde oameni cheie şi locuri care îl încântă şi îl inspiră pe Richards, precum Chicago - leagănul bluesului, unde muzicianul britanic i-a întâlnit, în trecut, pe Buddy Guy, Muddy Waters şi Howlin’ Wolf, Nashville - unde Keith şi-a explorat pasiunea pentru muzica country şi New York - unde a fost înregistrat materialul de studio, alături de Steve Jordan şi Waddy Wachtel.

"Pe întreg parcursul filmului, primim o doză adiţională de inspiraţie din partea unui vechi prieten, Tom Waits", se mai arată în comunicat.

Între timp, pe 24 iulie, formaţia The Rolling Stones a lansat un nou material video, în format DVD şi Blu-ray, din seria "From The Vault", dedicat concertului pe care trupa l-a susţinut în 1969, în Hyde Park.

Keith Richards, în vârstă de 71 de ani, a lansat primul album solo de studio, intitulat "Talk Is Cheap", în 1988, urmat de "Main Offender", în 1992. Cea mai recentă apariţie discografică a formaţiei The Rolling Stones este "A Bigger Bang" şi datează din 2005.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

Pe 17 iulie 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi la Bucureşti.

Anul viitor, o expoziţie dedicată rockerilor britanici, "Exhibitionism", va fi deschisă la Saatchi Gallery din Londra, în perioada aprilie - septembrie, şi va cuprinde aproximativ 500 de obiecte, inclusiv costume, instrumente muzicale, înregistrări şi videoclipuri ale trupei The Rolling Stones, care nu au fost lansate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici