Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, anchetată după o altercaţie la bordul unui avion

Cântăreaţa Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, care a fost arestată în noiembrie 2014, după ce a fost acuzată că a atacat o însoţitoare de zbor, la bordul unui avion, va fi anchetată de autorităţile irlandeze şi riscă pedeapsa cu închisoarea, potrivit contactmusic.com.

181 afișări
Imaginea articolului Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, anchetată după o altercaţie la bordul unui avion

Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, anchetată după o altercaţie la bordul unui avion

Dolores O'Riordan, în vârstă de 43 de ani, a fost arestată în noiembrie 2014, în urma unui presupus incident la bordul unui avion care circula pe ruta Statele Unite ale Americii - Irlanda.

Solista trupei The Cranberries a fost reţinută după ce ar fi atacat o însoţitoare de zbor, la bordul cursei Aer Lingus care venea de la New York şi se îndrepta spre Shannon, districtul Clare din Irlanda. După ce a fost examinată de un medic, O'Riordan a fost dusă la un spital din Limerick. Poliţia irlandeză a anunţat la acel moment că artista a fost interogată pentru un timp la secţia de poliţie din Shannon, unde s-a plâns că ar fi bolnavă.

Un echipaj de intervenţie a urcat la bordul avionului după aterizarea pe aeroportul din Shannon, iar, în timpul arestării, un ofiţer a fost de asemenea rănit. BBC relata la momentul respectiv că însoţitoarea de bord rănită ar fi putut avea o fractură la un picior şi a fost dusă la spital pentru radiografii şi tratament. În schimb, poliţistul nu a fost rănit grav şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În ziua următoare incidentului, poliţia a eliberat-o pe cântăreaţă, fără a se menţine acuzaţiile care i-au fost aduse, însă, recent, procurorii au decis să continue ancheta şi să o pună sub acuzare pentru vătămare corporală şi opunerea rezistenţei în timpul arestării.

O audiere va avea loc în următoarele două-trei luni, iar cântăreaţa riscă o pedeapsă cu închisoare de până la şase luni.

Originară din Limerick, în vestul Irlandei, Dolores O'Riordan a devenit o artistă recunoscută la nivel mondial după ce a devenit vocalista trupei The Cranberries, când avea doar 18 ani. Cântăreaţa este căsătorită, are trei copii şi locuieşte la Dublin.

The Cranberries este una dintre cele mai cunoscute trupe ale anilor 1990, cu vânzări de zeci de milioane de discuri. Trupa The Cranberries a dominat muzica anilor '90, alături de alte trupe rock precum Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana. Avându-i în componenţă pe solista Dolores O'Riordan, chitaristul Noel Hogan, basistul Mike Hogan şi toboşarul Fergal Lawler, formaţia irlandeză a fost adeseori asociată cu rockul alternativ, însă stilul ei muzical include de asemenea numeroase elemente indie-pop, post-punk, folclor irlandez şi pop-rock.

Trupa irlandeză a lansat numeroase single-uri de succes, precum "Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation", "Free to Decide" şi "Promises", iar albumele sale - "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?" (1993), "No Need to Argue" (1994), "To the Faithful Departed" (1996), "Bury the Hatchet" (1999), "Wake Up and Smell the Coffee" (2001) şi "Roses" (2012) - s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

The Cranberries a susţinut două concerte în România, în 2010 şi în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici