Două fetiţe au fost găsite în viaţă, după patru zile petrecute în sălbăticie. Metodele uimitoare prin care au supravieţuit | FOTO

Două surori „antrenate” pentru supravieţuire, în vârstă de 5 şi 8 ani au fost găsite în sălbăticia din California, după ce salvatorii au ajuns la locaţia acestora cu ajutorul ambalajelor de batoane de cereale şi urmele de la cizmele de cauciuc, transmite Buzzfeed News.

4936 afișări
Imaginea articolului Două fetiţe au fost găsite în viaţă, după patru zile petrecute în sălbăticie. Metodele uimitoare prin care au supravieţuit | FOTO

Două fetiţe au fost găsite în viaţă după patru zile petrecute în sălbăticie. Salvatorii au urmărit ambalajele de dulciuri şi urmele de încălţăminte

Caroline şi Leia Carrico au fost declarate dispărute de la locuinţa familiei, în jurul orei 18.00, vineri seară. Cele două surori au fost găsite de şeful departamentul de pompieri şi un pompier după 44 de ore de căutări, la o distanţă de peste 2 kilometri de casă.

„Suntem toţi martori la un miracol”, afirmă şeriful William Honsal. „Acesta este un teritoriu aspru şi un mediu extrem”, continuă acesta. „Cu siguranţă, cele două fete vor avea o poveste impresionantă de spus”, adaugă şeriful.

Cele două fetiţe erau deshidratate şi îngheţate, dar, din fericire, nu erau rănite. „Au fost antrenate pentru supravieţuire şi credem că acest lucru şi-a spus cuvântul”, spune Honsal.

Peste 250 de persoane de la 14 agenţii au participat la căutări. Salvatorii au găsit urme de la cizmele de cauciuc şi ambalaje de batoane de cereal, susţine locotenentul Mike Fridley.

„Fetele au fost găsite ascunse şi îmbrăţişate într-o tufă”, spune şeriful. „Ne-au spus iniţial că urmăreau o căprioară atunci când s-au rătăcit, aşa că au decis să rămână unde sunt şi să bea apă proaspătă de pe frunzele unor copaci”, adaugă acesta.

Cele două surori au fost examinate de personalul medical şi au fost reunite cu familia, la scurt timp după ce au fost găsite. „Câteodată, nu avem rezultate bune, dar de data aceasta am avut”, afirmă Honsal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici