Două girafe pe cale de dispariţie, salvate de la înec. Noelle şi mama ei, Ngarikoni, erau blocate pe o insulă din Kenya

  • Un pui de girafă şi mama ei au fost salvate de la înec
  • Conservatoriştii lucrează de 15 luni pentru a salva animalele pe cale de dispariţie
  • Nouă girafe au rămas blocate pe o insulă din Kenya când nivelul apei a crescut
237 afișări
Imaginea articolului Două girafe pe cale de dispariţie, salvate de la înec. Noelle şi mama ei, Ngarikoni, erau blocate pe o insulă din Kenya

FOTO: Twitter @KenyaSafi

Două girafe, mama şi puiul său, au fost salvate de la înec de pe o insulă inundată din Kenya. Girafele traversaseră insula pentru a căuta hrană. Podul terestru a fost acoperit din cauza ploii intense, iar animalele nu au mai reuşit să se întoarcă pe uscat. 

Conservatorii faunei sălbatice au lucrat timp de 15 luni pentru a salva animalele pe cale de dispariţie de la înec. Au construit o barjă de oţel care pluteşte pe şase tobe goale şi este întărită în părţi pentru a împiedica evadarea girafei.

O bărcuţă cu motor a tras pluta masivă pe râu până la sanctuar. Au încercat să ademenească fiecare animal la barjă cu frunze de salcâm, păstăi de seminţe şi mango. Eforturile lor au dat în sfârşit rezultate, ultimele două girafe fiind aduse la mal.

Puiul Noelle şi mama ei, Ngarikoni, au fost încărcate pe aceeaşi barjă de oţel care le transporta pe celelalte şapte girafe nubiene, o subspecie pe cale de dispariţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici