Două noi "miracole", atribuite papei Ioan Paul al II-lea

Mărturii despre două noi miracole atribuite lui Ioan Paul al II-lea, la Vatican şi Cleveland (SUA), au fost făcute publice recent, pe fundalul comemorării a patru ani de la decesul fostului suveran pontif, pe 2 aprilie, informează ANSA.

43 afișări
Imaginea articolului Două noi "miracole", atribuite papei Ioan Paul al II-lea

Papa Ioan Paul al II-lea

Arhiepiscopul Cracoviei (Polonia), Stanislaw Dziwisz, secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea timp de mai multe decenii, a declarat recent că un tânăr polonez în vârstă de 9 ani, venit să se reculeagă la mormântul lui Ioan Paul al II-lea, care se găseşte la Biserica San Pietro, s-a vindecat de cancer la rinichi.

"Mi s-a spus că un băieţel în vârstă de 9 ani, venit de la Dantzig (Polonia), atins de cancer la rinichi, a fost adus în scaun cu rotile - pentru că nu mai putea să meargă - la mormântul lui Ioan Paul al II-lea. Acolo s-a rugat şi, imediat ce a ieşit din Biserica San Pietro, a spus părinţilor lui, surprins, «Vreau să merg». S-a ridicat şi a început să meargă", a povestit Dziwisz.

Cealaltă mărturie a fost raportată, potrivit agenţiei ANSA, de un preot al unui spital din Cleveland pe postul tv ABC. Este vorba de un bărbat în vârstă de 26 de ani, Jory Aebly, grav lovit la cap în timpul unui jaf, care a supravieţuit după ce a primit mătănii binecuvântate de fostul papă.

Un "miracol" recunoscut este necesar în procesul de beatificare, o etapă obligatorie înainte de canonizare şi de obţinerea statutului de sfânt. Congregaţia pentru cauza sfinţilor studiază deja un alt "miracol": vindecarea unei călugăriţe franceze care suferea de maladia Parkinson, boala care l-a marcat şi pe Ioan Paul al II-lea.

În timpul funeraliilor care au avut loc în Piaţa San Pietro, în aprilie 2005, numeroşi credincioşi au strigat în italiană "Santo subito", cerând ca Ioan Paul al II-lea să fie proclamat sfânt imediat.

Procesul de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea a fost iniţiat de papa Benedict al XVI-lea la două luni după decesul predecesorului său (2 aprilie 2005), o perioadă extrem de scurtă de timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici