Două treimi dintre români folosesc Internetul pentru serviciile de socializare

Aproape două treimi (74%) dintre românii cu vârste între 16 şi 74 de ani care au folosit Internetul anul trecut au făcut-o pentru a intra pe reţele sociale, peste media europeană de 63% şi pe locul al nouălea în Uniunea Europeană, potrivit unei cercetări realizate de agenţia de marketing Perceptum.

244 afișări
Imaginea articolului Două treimi dintre români folosesc Internetul pentru serviciile de socializare

Două treimi din români folosesc Internetul pentru serviciile de socializare

Potrivit studiului, alte activităţi pe Internet preferate de români sunt convorbirile prin intermediul aplicaţiilor de tipul Whatsapp Voice Call şi video-chat-ul. La polul opus, serviciile bancare şi documentarea online sunt cel mai puţin folosite.

Doar opt din 100 de români folosesc internet-banking-ul, la o medie europeană de aproape 60%. La fel de puţin folosite sunt şi serviciile de sharing şi poştă electronică (e-mail), documentarea online (alte informaţii decât ştirile) sau rezervările turistice. Aproape jumătate dintre utilizatorii români de Internet ascultă muzică online, similar celorlalţi europeni, în timp ce şase din zece români citesc ştiri online.

Perceptum este o agenţie de marketing şi comunicare. Clienţii companiei activează în domenii precum farma, banking, auto, tehnologie, energie, IT, hoteluri, restaurante şi cafenele (HoReCa).

Citeşte şi: Parc vandalizat

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici