DOUGLAS ENGELBART, inventatorul mouse-ului, a murit. Cum arăta primul mouse - VIDEO

Cercetătorul Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, a murit la vârsta de 88 de ani, în locuinţa sa din statul american California, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai institutului care îi poartă numele.

1580 afișări
Imaginea articolului DOUGLAS ENGELBART, inventatorul mouse-ului, a murit. Cum arăta primul mouse - VIDEO

DOUGLAS ENGELBART, inventatorul mouse-ului, a murit (Imagine: ABC News)

Savantul, un pionier al informaticii, a murit la domiciliul său din Atherton, din celebra Silicon Valley, marţi.

Născut în Oregon, Engelbart s-a mutat în California pentru a deveni cercetător la Stanford Research Institute - după ce şi-a încheiat studiile de electronică şi informatică -, în anii 1950, în perioada în care un calculator era la fel de mare ca o cameră.

A făcut cercetare şi asupra anumitor aspecte legate de teleconferinţe, mail, conceptul de ferestre, link-uri "hypertext", dar este cunoscut în special ca inventator al mouse-ului. Brevetul pentru această invenţie, care la început consta într-o cutie din lemn cu două rotiţe, a fost depus în 1967 şi aprobat în 1970.

Pe 9 decembrie 1968, cu ocazia unui congres la care au participat mii de persoane, la San Francisco, Engelbart a realizat pentru prima dată o videoconferinţă folosindu-se de un mouse. Evenimentul a fost supranumit "mama tuturor demonstraţiilor".

Grupul său de cercetători a creat Arpanet, precursorul internetului. Cercetătorul a participat la 21 de invenţii brevetate.

În 2000, Douglas Engelbart a primit Medalia Naţională pentru Tehnologie, cea mai înaltă distincţie în domeniu în SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici