Dragoş Bucurenci va participa la "Dansez pentru tine"

Dragoş Bucurenci, activistul ecologist de la Asociaţia MaiMultVerde, va intra în cursa pentru împlinirea unui vis în noul sezon al emisiunii "Dansez pentru tine", care va începe pe 19 martie, la Pro TV.

134 afișări
Imaginea articolului Dragoş Bucurenci va participa la "Dansez pentru tine"

Dragoş Bucurenci va participa la "Dansez pentru tine"

Argumentele pentru care Dragoş a spus "Da" provocării de a intra în competiţia visurilor sunt pe cât de clare pentru el, pe atât de nobile.

"În primul rând, îmi place miza socială a programului: faptul că, prin ceea ce fac, nu mă ajut doar pe mine, ci şi pe altcineva. Este ceea ce încerc să fac şi în viaţa mea profesională de zi cu zi, prin cursurile pe care le ţin, prin proiectele pe care le derulez la MaiMultVerde. Şi este un mesaj foarte frumos cel pe care-l propune această emisiune: acela că, atunci când vrei să ajuţi pe cineva, trebuie să depui tu însuţi un efort şi trebuie să te schimbi în primul rând pe tine. Ne-am obişnuit să-i ajutăm pe ceilalţi dându-le bani sau dând câteva telefoane pentru ei. Eu cred că ajutorul adevărat este cel în care pui osul la muncă sau, ca în cazul nostru, la dans. M-a mai tentat ceva: emisiunea asta face ceva aproape incredibil, transformă oameni obişnuiţi în dansatori în ritm de două dansuri pe săptămână. Mie mi se pare de neratat o asemenea şansă. Nu cred că te întâlneşti cu ea de două ori în viaţă".

Îndrăgostit iremediabil de tango după o vizită în America Latină, Dragoş Bucurenci consideră că acest dans este "un fel de a face dragoste fără a-ţi da hainele jos", însă îi plac toate dansurile clasice.

"Uneori regret că nu m-am născut într-o epocă în care nu te puteai numi gentleman dacă nu ştiai să dansezi vals, polcă sau menuet. Mă gândesc că în secolul 19 n-ar fi fost posibil să ajung la 28 de ani fără să ştiu să conduc o femeie pe ringul de dans. Dar am şi o pasiune de dată mai recentă: tangoul".

Dragoş îşi dorea de mic copil să danseze, însă ani de zile i-a fost teamă să încerce, pentru că era convins că ar fi un dezastru, după propriile spuse, însă coregrafa şi dansatoarea Elwira Petre, soţia lui Mihai Petre, i-a schimbat atitudinea în faţa dansului.

"Abia acum un an şi jumătate, am reuşit să-mi înfrâng această teamă, când am dansat tango împreună cu Amalia Enache la o gală de strângere de fonduri organizată de MaiMultVerde. A fost, într-o mare măsură, meritul Elwirei Petre, profesoara noastră: a fost primul om care mi-a spus că oricine poate să danseze. Numai că, de atunci, m-am luat cu munca, cu viaţa, şi lecţiile de dans au rămas o amintire frumoasă", povesteşte Dragoş Bucurenci, care-şi propune ca în urma experienţei "Dansez pentru tine" să scape pentru totdeauna de frica de a dansa.

Deşi nu are televizor acasă de peste cinci ani, Dragoş mărturiseşte că a urmărit o parte din dansurile din sezoanele trecute ale emisiunii pe internet sau la TV, aflat în vizită la prietenii care aveau aparatele deschide pe Pro TV, vineri seara, şi, încetul cu încetul, a ajuns să-i placă mult ce vedea şi să spună "Eu de ce n-aş încerca?!". Odată înscris în cursa pentru împlinirea unui vis, Dragoş îşi doreşte în primul rând să danseze şi consideră că ar fi şi mai frumos dacă ar şi câştiga, însă strategia lui este cucerirea ringului de dans pas cu pas. "Sigur că va fi foarte frumos şi dacă voi câştiga, dar, mai înainte de a mă gândi la asta, eu îmi propun să mă concentrez asupra unui obiectiv mai uşor de realizat: să rămân în concurs pentru încă o ediţie şi pentru încă una, până la sfârşit, ca să pot să dansez cât mai mult. E o provocare foarte mare, dar, dacă mă uit mai atent la trecutul meu, mie mi-au plăcut întotdeauna provocările", povesteşte Dragoş Bucurenci, pregătit de aventura "Dansez pentru tine", care va începe din 19 martie, la Pro TV.

Alte vedete anunţate pentru noul sezon al emisiunii "Dansez pentru tine" sunt actriţa Diana Dumitrescu şi designerul Cătălin Botezatu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici