Ducesa de Cambridge, ultima apariţie publică înainte să nască, la cea de-a 87- a aniversare a reginei Elisabeta a II-a - FOTO

Ducesa de Cambridge, însărcinată în opt luni, a avut, sâmbătă, ultima apariţie în public, înainte să nască, la parada care a sărbătorit cea de-a 87- a aniversare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

2683 afișări
Imaginea articolului Ducesa de Cambridge, ultima apariţie publică înainte să nască, la cea de-a 87- a aniversare a reginei Elisabeta a II-a - FOTO

Ducesa de Cambridge, ultima apariţie publică înainte să nască, la cea de-a 87- a aniversare a reginei Elisabeta a II-a (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marele absent al ceremoniei a fost soţul suveraniei, prinţul Philip, în vârstă de 92 de ani, care este spitalizat, după ce a suferit o operaţie la nivelul abdomenului, pe 7 iunie.

Kate, care trebuie să nască în iulie, a salutat mulţimea dintr-o caleaşcă ce s-a oprit în curtea Palatului Buckingham. Soţia prinţului William a participat la paradă într-un palton roz pal, cu o pălărie asortată şi a fost însoţită de soacra sa, Camilla şi de către cumnatul ei, prinţul Harry.

Soţul său, al doilea în ordinea succesiunii la tron, a participat la paradă călare, îmbrăcat în uniformă militară.

Cu două zile înainte, Kate a participat la ultimul eveniment la care a apărut singură, înainte de naştere - botezul unei nave de croazieră în Southampton.

Sexul primului copil al tânărului cuplu regal este unul dintre cele mai bine păzite secrete, dar indiferent dacă va fi fetiţă sau băieţel, copilul va face parte din linia de succesiune la tronul Marii Britanii.

Sâmbătă, regina Elisabeta a II-a a asistat la parada trupelor militare şi la un spectacol aviatic, la Palatul Buckingham, înconjurată de familia regală. Imediat după ceremonii, regina şi-a vizitat soţul într-o clinică privată, unde este spitalizat. Prinţul Philip se simte mai bine, potrivit declaraţiilor de vineri ale Prinţului Charles.

Ziua de naştere a reginei este pe 21 aprilie însă, din 1748, aniversarea oficială a suveranilor britanici are loc în iunie, cu o ceremonie numită "Trooping the Colour", care are ca origine pregătirile de război din trecut, când luptele erau precedate de o paradă cu toate steagurile, pentru ca acestea să nu fie încurcate de soldaţi, în timpul bătăliei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici