Ducesa Meghan a dezvăluit prin ce dificultăţi a trecut după a devenit mamă: În lumina reflectoarelor, maternitatea este „so luptă”

Ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, a declarat într-un interviu că faptul că s-a aflat în atenţia presei în perioada de când a devenit mamă a fost pentru ea „o luptă”, potrivit bbc.com.

1473 afișări
Imaginea articolului Ducesa Meghan a dezvăluit prin ce dificultăţi a trecut după a devenit mamă: În lumina reflectoarelor, maternitatea este „so luptă”

Ducesa Meghan: În lumina reflectoarelor, maternitatea este "o luptă"

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al ducesei Meghan şi al prinţului Harry, s-a născut într-un spital privat din centrul Londrei, pe 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Iniţial, fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, a fost întâmpinată pozitiv de presa britanică, însă, treptat, jurnaliştii au devenit din ce în ce mai ostili, prezentând o abundenţă de informaţii despre familia destrămată a acesteia şi speculaţii privind neînţelegeri între ducii de Sussex şi ducii William şi Catherine de Cambridge, dar şi cu regina Elizabeth a II-a.

Reţeaua de televiziune ITV va difuza, duminică un documentar despre recenta călătorie oficială a ducilor de Sussex în Africa.

În acest documentar, ducesa Meghan spune: „Nu multă lume a întrebat dacă mă simt bine".

„Orice femeie - mai ales când este însărcinată - este vulnerabilă, deci, pentru mine a fost o provocare, apoi, de asemenea, după naştere", a spus Meghan, întrebată fiind cum a făcut faţă.

„Şi, pentru o femeie, este mult. Şi, de asemenea, mulţumesc de întrebare, nu multă lume m-a întrebat dacă mă simt bine. Dar este un lucru real prin care treci în culise", a mai spus aceasta.

Comentariile au fost făcute după ce, la începutul lunii octombrie, prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a declanşat o acţiune în instanţă, pentru încălcarea vieţii private, împotriva The Mail on Sunday, după ce tabloidul a publicat o scrisoare a ducesei Meghan adresată tatălui ei. Anunţul a fost însoţit şi de un discurs critic la adresa tabloidelor britanice, un gest neobişnuit din partea unui membru al familiei regale britanice.

În acest discurs, Harry a spus că ducesa este hărţuită de presă la fel cum a fost şi mama sa, prinţesa Diana de Wales, înainte de a muri, în 1997. „Temerea mea cea mai mare este că istoria se repetă", a spus prinţul. „Din nefericire, soţia mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care porneşte campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecinţe - o campanie care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale şi în timpul creşterii fiului nostru", a declarat prinţul Harry printr-un comunicat. „Am fost un martor tăcut al suferinţei sale prea mult timp", a mai spus prinţul la momentul respectiv.

Ducesa de Sussex a înaintat o plângere împotriva Associated Newspapers, compania mamă a publicaţiei Mail on Sunday, din cauza folosirii în mod eronat a unor informaţii private şi încălcării unei legi privind protecţia datelor.

„Conţinutul unei scrisori private a fost publicat în mod ilegal şi cu intenţia de a manipula cititorii", a adăugat la momentul respectiv prinţul Harry.

Aceasta nu este pentru prima dată când Harry a criticat modul în care presa britanică scrie despre Meghan. Atunci când relaţia lor a fost făcută publică, în noiembrie 2016, Harry a transmis un comunicat redactat în termeni foarte duri la adresa presei care a scris despre faptul că iubita sa este metisă. La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al lui Harry, Jason Knauf, a spus că Markle a fost subiectul unui „val de abuzuri şi hărţuiri". „Prinţul Harry este îngrijorat pentru securitatea domnişoarei Markle şi foarte dezamăgit că nu a putut să o protejeze", a mai spus atunci Knauf.

În documentarul ITV, Harry a spus că amintirea a ceea ce s-a petrecut cu mama sa este „o rană care se infectează".

„Cred că faptul că fac parte din această familie, acest rol, această slujbă, de fiecare dată când văd o cameră video, de fiecare dată când aud zgomotul unui aparat foto, mă gândesc la trecut, deci la cea mai urâtă amintire despre viaţa ei, în loc să mă gândesc la ce este mai frumos", a spus Harry.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, şi Meghan Markle s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici