Duel judiciar între Linda Evangelista şi Henri Pinault, soţul Salmei Hayek, la New York

Linda Evangelista şi omul de afaceri François-Henri Pinault - soţul Salmei Hayek - s-au înfruntat, joi, în faţa unui tribunal newyorkez în legătură cu pensia alimentară pe care miliardarul francez va trebui să o plătească celebrului top model pentru fiul lor în vârstă de cinci ani.

685 afișări
Imaginea articolului Duel judiciar între Linda Evangelista şi Henri Pinault, soţul Salmei Hayek, la New York

Linda Evangelista (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atunci când Linda Evangelista i-a spus miliardarului francez François-Henri Pinault că era însărcinată cu copilul lui, în 2006, omul de afaceri i-a cerut să facă avort, a declarat avocatul top modelului, joi, în prima zi a procesului prin care justiţia americană va stabili pensia alimentară care i se cuvine reclamantei, afirmă Reuters.

Potrivit AFP, această sumă ar putea bate toate recordurile din domeniu.

Pinault, în vârstă de 49 de ani, care este căsătorit în prezent cu actriţa Salma Hayek, a negat această acuzaţie, însă a recunoscut că i-a spus fostei sale iubite că, dacă aceasta doreşte să păstreze copilul, atunci ei nu vor putea avea o relaţie.

Linda Evangelista, au explicat avocaţii lui Pinault, a întocmit o listă de cheltuieli lunare în valoare totală de 46.000 de dolari. Din această sumă, ea va plăti un bodyguard, o şofer şi o bonă care va avea grijă 24 de ore din 24 de micuţul Augustin, fiul modelului cu omul de afaceri francez.

Avocatul modelului, William Beslow, a contestat această cifră, însă nu a oferit nicio precizare despre suma solicitată de manechinul canadian, care a ajuns cu o întârziere de 15 minute la audiere, la Tribunalul pentru chestiuni familiale din Manhattan.

Timp de peste o oră, François-Henri Pinault, primul care a depus mărturie, a fost presat cu întrebări de avocatul William Beslow, care a subliniat faptul că este un bărbat "incredibil de bogat" şi l-a făcut pe omul de afaceri să descrie funcţiile pe care le deţine, firmele pe care le posedă în grupul PPR, al cărui patron este, numeroasele reşedinţe şi vacanţele luxoase petrecute cu ceilalţi trei copii ai săi - dar niciodată cu Augustin, născut în octombrie 2006.

Omul de afaceri francez, care a vorbit în limba engleză şi nu a privit-o nicio secundă pe fosta sa iubită, în vârstă de 46 de ani, a spus că avea o relaţie cu Linda Evangelista de doar patru luni şi că în realitate cei doi au petrecut împreună doar şapte zile, în momentul în care top modelul l-a anunţat, în 2006, că era însărcinată.

"Am întrebat-o pe Linda ce intenţii are în legătură cu această sarcină, pentru că nu o cunoşteam prea bine", a explicat Pinault, adăugând că a respectat decizia fostei sale iubite.

"Nu am fost implicat în decizia ei de a avea un copil", a spus Pinault, afirmând că, în epocă, Linda Evangelista i-a spus că, dacă nu vrea să se implice în educaţia copilului, ea va înţelege acest lucru şi va avea grijă singură de el.

François-Henri Pinault a recunoscut că acela a fost momentul în care s-a despărţit de Evangelista. "I-am spus însă că voi recunoaşte copilului, ceea ce am făcut, şi că îmi voi asuma responsabilităţile, ceea ce am făcut", a adăugat el.

François-Henri Pinault s-a căsătorit în 2009 cu actriţa Salma Hayek, cu care are o fiică, Valentina, în vârstă de patru ani. Miliardarul francez mai are doi copii care provin dintr-o altă căsătorie.

El a recunoscut, joi, că nu a plătit pensie alimentară pentru Augustin, chiar dacă, a precizat el, a fost "primul, în 2007, care a ridicat această problemă".

El a primit "o propunere care nu era rezonabilă", a făcut o contra-propunere, fără să primească vreun răspuns până la lansarea procedurii judiciare, anul trecut.

Audierea patronului grupului PPR (care posedă firme de renume precum Saint-Laurent, Gucci, Sergio Rossi, Alexander McQueen, la Redoute, FNAC şi altele) va continua vineri.

Audierile vor dura patru zile, pe durata cărora Linda Evangelista va depune şi ea mărturie sub jurământ.

Dacă va obţine pensia alimentară solicitată, aceasta va fi cea mai mare pensie alimentară acordată vreodată de un tribunal newyorkez, afirmă experţii americani.

Până în prezent, acest record este deţinut de rapperul Sean Combs (cunoscut sub numele de scenă P. Diddy), care a fost condamnat în 2005 la plata unei pensii alimentare lunare de 19.000 de dolari fostei sale iubite din liceu Misa Hylton Brim, cu care are un fiu în vârstă de 18 ani, Justin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici