După 50 de ani: Celebrul „The White Album” al trupei The Beatles, relansat | VIDEO

"The White Album", celebrul material discografic lansat de trupa The Beatles în 1968, considerat un punct de referinţă al genului pop britanic, a fost relansat, potrivit francetv.info.

244 afișări
Imaginea articolului După 50 de ani: Celebrul „The White Album” al trupei The Beatles, relansat | VIDEO

După 50 de ani: Celebrul "The White Album" al trupei The Beatles, relansat | VIDEO

Cu doi ani înainte de a lansa dublul album, trupa The Beatles trecuse prin mai multe momente grele şi renunţase la concerte, descurajată de fanii isterici mai zgomotoşi decât muzica ei.

Muzicienii s-au izolat în studio şi au compus una dintre capodoperele lor, albumul "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Însă starea de euforie a fost brusc întreruptă de decesul managerului Brian Epstein.

Pentru "albumul alb", muzicienii nu au colaborat între ei, iar atmosfera din studio era insuportabilă.

"The White Album", aşa cum este cunoscut cel de-al nouălea material discografic de studio al trupei, a fost lansat pe 22 noiembrie 1968. Coperta este albă şi nu conţine decât numele trupei, iar albumul include piese care variază de la British blues la ska, muzicienii fiind influenţaţi şi de Chuck Berry şi Karlheinz Stockhausen.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici